Serena začala v Aucklandu hladkým vítězstvím nad Giorgiovou, uspěla i Wozniacká

7. 1. 2020, 06:11
Aktuality 3
WTA AUCKLAND - Serena Williamsová netradičně zahajuje letošní sezonu na jedné z generálek před Australian Open. Nasazená jednička v novozélandském Aucklandu v prvním kole přehrála kvalifikantku Camilu Giorgiovou, kterou porazila i v pátém vzájemném souboji. Úvodní zápas zvládla i Caroline Wozniacká, jež hraje jeden ze svých posledních turnajů kariéry a účastní se právě s Williamsovou deblové soutěže.
Serena Williamsová (© AFP)

Serena Williamsová si po mateřské pauze už pětkrát zahrála finále, z toho čtyřikrát na grandslamech, přesto stále čeká na vyrovnání rekordu Margaret Courtové v počtu grandslamových trofejí a také první triumf od Australian Open 2017.

Velkou šanci slavit turnajové prvenství má v novozélandském Aucklandu, kde je coby jediná zástupkyně Top 10 nasazenou jedničkou a největší favoritkou.

Majitelka 23 grandslamových vavřínů odstartovala své působení na Novém Zélandu hladkým vítězstvím 6-3 6-2 nad Camilou Giorgiovou, se kterou si poradila i popáté.

Osmatřicetiletá Američanka se prezentovala skvělým servisem, když trefila 74% prvních podání, nastřílela osm es a odvrátila všechny tři brejkboly. Souboj s italskou kvalifikantkou vyřídila za 70 minut.

Williamsová si tentokrát poradila i s nepříjemným větrem, jenž jí turnaj znechutil při předchozím startu v roce 2017. Tehdy vypadla v 2. kole s krajankou Madison Brengleovou, kvůli povětrnostním podmínkám označila Auckland za nejhorší místo, na němž kdy hrála, a tvrdila, že už se tam nikdy nevrátí.

Při vzpomínce na své tehdejší výroky se Williamsová jen smála a přičetla je rané fázi těhotenství. "Teď mi to přijde úplně neskutečné a bláznivé. Vzpomínám na to, jak jsem se cítila špatně v prvním trimestru těhotenství," uvedla Williamsová, jež navzdory nevydařené přípravě v Aucklandu vyhrála následné Australian Open a poté na rok přerušila kariéru kvůli těhotenství a porodu dcery Alexis Olympie.

Další soupeřkou bývalé světové jedničky a aktuální světové desítky bude Christina McHaleová. Také se svou krajankou vyhrála všechny předchozí souboje.

Caroline Wozniacká odstartovala australské léto, které je zároveň její rozlučkou s tenisovou kariérou, na svém oblíbeném podniku. Dvojnásobná finalistka na úvod letošního ročníku za necelou hodinu hry udělila lekci domácí divoké kartě Paige Mary Houriganové a po suverénním vítězství 6-1 6-0 prošla do druhého kola. V něm se utká s Lauren Davisovou.

Vstup do turnaje vyšel i dalším nejvýše nasazeným. Dvojka Petra Martičová se nečekaně nadřela proti lucky loserovi Usue Maitane Arconadaové ze Spojených států. Američanka Amanda Anisimovová naopak neměla výraznější potíže s Ukrajinkou Katerynou Kozlovovou.

Dvojnásobná obhájkyně titulu Julia Görgesová v Aucklandu začala výhrou 6-1 7-6 nad Belgičankou Greetjou Minnenovou a na svém zahajovacím turnaji sezony tak neprohrála už 11 zápasů v řadě. O čtvrtfinále, v němž chyběla naposledy před šesti lety, se 31letá Němka utká se Švýcarkou Jil Teichmannovou.

36leté české deblistce Renatě Voráčové se vstup do sezony nepovedl. Se Španělkou Larou Arruabarrenaovou v Aucklandu nestačily na americké teenagerky Cori Gauffovou a Caty McNallyovou, kterým podlehly 1-6 6-7.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 275.000 dolarů
úterní výsledky (7. 1. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
S. Williamsová (1-USA) - Giorgiová (It.) 6-3 6-2
Martičová (2-Chorv.) - Arconadaová (USA) 5-7 6-4 6-4
Anisimovová (3-USA) - Kozlovová (Ukr.) 6-3 6-4
Wozniacká (5-Dán.) - Houriganová (N. Zél.) 6-1 6-0
Cornetová (Fr.) - Bonaventureová (Belg.) 4-6 7-5 6-3
Siegemundová (Něm.) - McNallyová (USA) 6-2 6-2
McHaleová (USA) - Liová (USA) 7-5 6-2
Davisová (USA) - Lepchenková (USA) 7-6(7) 6-2
Görgesová (Něm.) - Minnenová (Belg.) 6-1 7-6(4)
• Čtyřhra - 1. kolo •
Gauffová/McNallyová (USA) - Arruabarrenaová/Voráčová (2-Šp./ČR) 6-1 7-6(3)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
FulnekUltras
tak radši ještě něco opravdu pěkného...

https://www.youtube.com/watch?v=b9IFK8i0iSM
Reagovat
kada.tom
Paráda, chce to odehrát pár zápasů a dostat se před AO do herní pohody :-)
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist