InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dětský domov ve Zvíkovském Podhradí žije. Pomáhá mu řada firem i spolků

Díky dárcům měly děti v domově letos opravdu bohaté Vánoce.  , Autor: DD Zvíkovské Podhradí

Díky dárcům měly děti v domově letos opravdu bohaté Vánoce.     Autor: DD Zvíkovské Podhradí

ZVÍKOVSKÉ PODHRADÍ - Co se loni událo v Dětském domově ve Zvíkovském Podhradí? Ředitel Vilém Fink se ohlíží za uplynulým rokem.

Z jakých změn či novinek roku 2019 máte v dětském domově největší radost?

Mezi mé největší radosti jistě patří obrat ke sportu ve volném čase dětí. Koncem roku 2019 se nám povedlo vybavit a zprovoznit v našem ne zcela využitém podkroví malou posilovnu. Díky dárcům mají děti k dispozici běhací pásy, posilovací lavice, veslovací trenažer, malé činky nebo třeba šipky. Vzhledem k věku posilují pouze s vahou vlastního těla. Do posilovny chodí děti často a rády. Zvlášť v zimním období není vzhledem k lokalitě domova moc možností ke sportovnímu vyžití. Také s povděkem kvitujeme spolupráci s florbalovým klubem Došwich. Naše účast na několika trénincích byla dětem milým zpestřením. Tím to však nekončí. Z Došwihu za námi přijeli do domova, ukázali jak správně cvičit a jak bezpečně posilovat. Návštěva mladých milevských hokejistů o Vánocích byla také příjemná. Už se vypravujeme na nějaké utkání, kde bychom je jako fanoušci podpořili. Díky dalším sponzorům se také letos podařilo nashromáždit lyžařské vybavení pro několik dětí. Většina dětí na lyžích ještě nikdy nestála. Proto nás čeká několik jednodenních lyžařských výjezdů. Díky nadaci se všechny dětí těší na lyžování na Lipně v péči instruktorů. Další radostí je naše zapojení do mezinárodního programu DoFE. Jsme certifikovaným místním centrem vzdělávacího programu pro mladé lidi od 14 do 25 let. Naše děti v rámci projektu navštěvují seniory v Milevsku, kde pomáhají. Také se úspěšně daří děti vozit do kroužků v DDM Milevsko. Poměrně intenzivně se snažíme připravit a zajistit hladký odchod z domova dvou zletilých slečen. Mají k dispozici mentory, vybavují si budoucí domácnost, studují a absolvují další kurzy a dělají řidičská oprávnění. Dále se nám daří rozšiřovat hostitelskou péči pro děti, které nemají další rodinné zázemí.

Najdou se firmy a sponzoři, kteří domovu pomáhají?

Jistě ano! Udržujeme spolupráci s řadou firem, společností, spolky, sportovními kluby i jednotlivci. Jejich pomoc bývá jak věcná, tak finanční. Z okolí bych jmenoval obce Hrejkovice a jejich divadelní spolek dětí, obec Lom u Blatné a okolí kolem fotbalu - Škvořetice, Sedlice, Zbelítov nebo Opařany, které nás nejen zvou na své akce. Z firem například milevský JUB, který nám zdarma vymaloval a dodal barvy. Společnost Schneider Electric pro děti připravila vánoční odpoledne a 24 dárků pro děti. Velké díky patří také Jihočeské naději, nadaci, která rovněž opatřila dárky a zajistila další lyžařské vybavení a hlavně lyžování na Lipně pro všechny děti. Pan Josef Kortan z Milevska opět zorganizoval akci Strom splněných přání, lidé z Milevska a okolí plnili přání našim dětem. Podílela se také Darovna v Milevsku. Naše díky patří i firmě Orange Tax z Kardošovy řečice a jejím klientům za dárky a sbírku na letní pobyt dětí. Tímto výčet podporovatelů nekončí ...I všem, které jsem nejmenoval, přesto patří naše srdečné - děkujeme!

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace