Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Kristýně Plíškové se v Šen-čenu povedlo překvapit obhájkyni titulu

Kristýna Plíšková se postarala v druhém kole na turnaji v Šen-čenu o překvapení. V Číně porazila 6:4, 6:4 obhájkyni titulu Arynu Sabalenkovou z Běloruska a postoupila do čtvrtfinále.

Kristýna Plíšková
zdroj: ZUMA autor: AFP7

Sedmadvacetiletá Plíšková se mohla v utkání proti světové jedenáctce stejně jako v prvním kole opřít o servis. Po prvním podání vyhrála 86 procent výměn a nastřílela 15 es oproti šesti soupeřčiným. Navíc Sabalenkové odvrátila všech jedenáct brejkových příležitostí, z toho devět v druhém setu, zatímco sama vzala favoritce v každé sadě servis jednou.

"Ona hraje hodně rychle, takže jsem musela být připravena od první výměny. Servis mi fungoval, což je vždycky důležité. Už jsem tu byla ve čtvrtfinále před dvěma lety, takže mám radost, že jsem to dokázala znovu, a uvidíme, jestli dojdu dál," uvedla Plíšková.

Po vítězství v prvním vzájemném duelu nad Sabalenkovou si 66. hráčka žebříčku a dvojče světové dvojky Karolíny Plíškové zahraje ve čtvrtfinále proti třiatřicetileté Ukrajince Kateryně Bondarenkové, jež figuruje až na 1168. místě pořadí WTA.

Další překvapení v Šen-čenu způsobila Ruska Anna Blinkovová, která už v prvním kole porazila 3:6, 6:3, 6:3 turnajovou jedničku Belindu Bencicovou ze Švýcarska. Osmapadesátá hráčka žebříčku si tak připsala první vítězství nad tenistkou z elitní světové desítky.

Tenisový turnaj žen v Šen-čenu:

Dvouhra - 1. kolo: Blinkovová (Rus.) - Bencicová (1-Švýc.) 3:6, 6:3, 6:3, Dijasová (Kaz.) - Tuan Jing-jing (Čína) 6:3, 6:4.

2. kolo: Kristýna Plíšková (ČR) - Sabalenková (2-Běl.) 6:4, 6:4, Bondarenková (Ukr.) - Čang Šuaj (Čína) 7:6 (10:8), 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále: Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Listerová, Santamariaová (Švéd./USA) 6:0, 6:2.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články