Bývalý šéf Hyundai Vošický přešel do Agrofertu, prodává traktory

Vladimír Vošický. Foto: Hyundai Motor CzechVladimír Vošický. Foto: Hyundai Motor Czech

Někdejší dlouholetý ředitel společnosti Hyundai Motor Czech Vladimír Vošický má nové zaměstnání. Od listopadu loňského roku vede společnost Kvarto, která

Někdejší dlouholetý ředitel společnosti Hyundai Motor Czech Vladimír Vošický má nové zaměstnání. Od listopadu loňského roku vede společnost Kvarto, která se zabývá prodejem a servisem zemědělské techniky a patří do holdingu Agrofert.

Vošického nástup vyplývá ze stránek firmy, jeho profilu na LinkedIn i v obchdoním rejstříku, kde se stal jedním z jednatelů. Potvrdil ho mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka, více ale nechtěl jeho příchod komentovat. Kromě pozice jednatele je Vošický ve firmě výkonným ředitelem.  Jako první o něm informoval server Autorevue.cz.

Kvarto prodává zemědělskou techniku od roku 1994, v roce 2008 se stalo součástí skupiny Agrofert. V roce 2018 firma podle posledních publikovaných výsledků dosáhla tržeb 314 milionů korun.

Vošický přišel o práci v Hyundai loni v březnu. Značku Hyundai dostal v některých letech na post české dvojky, jeho styl řízení vedl ale současně k odchodu velké části dealerů a zeštíhlení prodejní sítě.

Za Vošického se firma začala výrazně vymezovat proti Škodě Auto, největší automobilku v zemi nazvala například ochotnickým spolkem z Pojizeří. Strategie útoku na domácí jedničku agresivním marketingem ale vedl k tomu, že Škoda Auto jen navýšila svůj tržní podíl. Vošického vystřídal Martin Saitz, v závěru roku se v registracích Hyundai vrátil na post české dvojky.

 

Tagy Agrofert hyundai Kvarto Vladimír Vošický
32 komentářů