Marka Koutníka na turnaji v Mostě zastavila squashová legenda Jan Koukal
Marka Koutníka na turnaji v Mostě zastavila squashová legenda Jan Koukal. Foto zdroj: město Žatec
Most

Žatec, Most - Žatecký squashista Marek Koutník o víkendu obhajoval na turnaji kategorie B mužů své loňské prvenství. I když se mu to nakonec nepodařilo, může být s účastí spokojený: Skončil celkově třetí poté, co jej v semifinále porazil Jan Koukal, česká squashová legenda a mnohonásobný mistr republiky.

Turnaje v Mostě se v sobotu 4. ledna zúčastnilo 28 hráčů. Marek Koutník na něj odjel coby obhájce prvenství z minulých dvou ročníků.

V prvním kole si poradil 3:0 s Martinem Brožovským, ve druhém kole přehrál juniorského reprezentanta Kristiána Mráčka také 3:0. Ve čtvrtfinále na něj čekala nasazená trojka turnaje Jaroslav Cerman, který byl favoritem vzhledem k tomu, že Marek Koutník před turnajem skoro vůbec netrénoval. Tuto roli ale nepotvrdil a Marek Koutník vyhrál 3:1

V semifinále pak nastoupil proti české squashové legendě - Janu Koukalovi. Jan Koukal je osmnáctinásobný mistr české republiky ve squashi a své umění i zkušenosti dokázal využít i proti žateckému hráči, který prohrál 4:11, 9:11, 3:11.

V zápase o třetí místo Marek Koutník nastoupil proti Ladislavovi Procházkovi. Zápas byl o tom, komu zbude více sil, šťastnějším byl M. Koutník, který vyhrál 3:1.

Marek Koutník o turnaji: „Squashi se stále věnuji, ale momentálně dávám více energie do trénování dětí tenisu a organizování turnajů, proto jsem rád, že se mi podařilo získat třetí místo na turnaji. Předchozí dva ročníky jsem vyhrál, letos mě zastavil osmnáctinásobný mistr ČR Jan Koukal. Jsem rád, že se Kouki v Mostě ukázal a já jsem mohl proti němu nastoupit. Stále jsem si dokázal, že squash ještě umím a jsem natěšený na další turnaje, i když je to časově velice náročné s tenisem a pořádáním ostatních turnajů.“

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru