Testování před Rally Monte Carlo v Sosnové

Pořadatel se rozhodl, že závodníci přihlášení na letošní Rally Monte Carlo budou mít startovné na třetím závodě seriálu ARS zdarma.

Mohou tak otestovat své soutěžní speciály před úvodním podnikem Mistrovství světa v rally. Třetí závod nabídne zase úplně jinu variantu závodní tratě v celkové délce více než 26 kilometrů. Počasí slibuje tu správnou zimu, a tak o krásné poklouzáníčko a spoustu dramatických situací jistě nebude nouze. Když k tomu přidáme opravdu on-line výsledky, vyhřátou restauraci a profesionální tým pořadatelů, pak se jen těžko najde v sobotu 18. ledna lepší zábava než na autodromu v Sosnové u České Lípy. V prvních dvou závodech startovalo vždy více než 100 závodníků, a tak věříme, že i nejkrásnější lednový závod nebude jiný. Většina dobrých pilotů miluje jízdu dveřma napřed, které si v zimních podmínkách v bezpečných prostorách autodromu užijí měrou vrchovatou. Nelze opomenout, že při těchto závodech vyrostla nejedna hvězda českého motorsportu jmenovitě třeba Petr Semerád – vítěz seriálu sprintrally, který před Silvestrem seřezal všechny maďarské rallyové hvězdy na jejich domácí půdě a podlehl jen mistru světa Kalle Rovanperovi. Třeba to budete právě Vy, kdo teď čtete tento článek, kdo příště v Sosnové zazáří a chytne ho to natolik, že se vydá na nelehkou dráhu soutěžního jezdce. Ale doma z gauče to asi neklapne. Na webu Autodrom rally Série najdete vše potřebné počínaje Pravidly a konče přihláškou, abyste se mohli v půlce ledna bavit skvělou jízdou bez obav, že potkáte někoho v protisměru.

Nyní si ale pojďme představit ty úspěšné závodníky, kteří již podlehli kouzlu těchto závodů.

V absolutním pořadí po dvou závodech vede Ondřej Šimek sledován dvojicí David Komárek, Václav Bumbálek (všichni Mitsubishi). Ve 2WD je situace ještě vyrovnanější, když vede Tomáš Kudrna (BMW) o pouhé 2 body před dvojicí Lukáš Krupička (Peugeot), Dominik Nwelati (Ford).

Ve třídě 11 mají stejný počet bodů Michael Herman (Toyota) a Martin Donát (VW). Třídu 12 opanoval Dominik Nwelati (Ford) před dvojicí Marek Szekely (Peugeot) a Jan Klinger (Škoda). Třídu 21 vede s přehledem Filip Strahal (Honda) před Markem Honsem (Peugeot) a třetí je mladý David Korčák (Suzuki). Ve třídě 22 mají dokonce 3 závodníci shodný počet bodů a jsou to Lukáš Krupička (Peugeot), Leoš Hradil (Škoda) a Dominik Nwelati (Ford). Ve třídě 31 jsou na prvním místě Martin Polák a Aleš Dokoupil (oba Ford). Třetí je Aleš Gollner (Honda), který startoval jen v prvním závodě. Ve třídě 32 vede Jiří Boček jr. (Citroen) před Danem Skočdopole (Peugeot). Na třetím místě jsou průběžně hned tři závodníci. Ve třídě 41 má nejlépe našlápnuto Jan Strnad (Mazda), druhý je nestárnoucí pan Jiří Šén (Ford – titulní fotka webu) a třetí je Luděk Linhart (BMW). Lídr dvoukolek Tomáš Kudrna vede třídu 42, druh je Jan Drážek a třetí Jindřich Majer (všichni BMW). Ve třídě 51 je zatím suverénní David Komárek (Mitsubishi) před Michalem Novým (Ford) a Martinem Řepkou (Mitsubishi). A konečně nejsilnější třída 52 je zatím v rukou Ondřeje Šimka, za ním jsou dva klauni seriálu v pořadí Václav Bumbálek a Miloš Feigl (všichni Mitsubishi).

Že jste tam nikde nenašli Vaše jméno? Ale to se dá přeci lehce napravit. Nemusíte mít v garáži WRC, nebo R5, stačí normální auto pro každodenní ježdění do práce a na nákupy. Právě pro tyto vozy jsou určeny všechny třídy končící jedničkou. Pokud jste z vaší ulice zaručeně nejrychlejší, pak nezbývá než se přihlásit na naše závody a rozdat si to se stejně rychlými kluky (a holkami) z jiných ulic, a ještě si užit prima den se všemi. Právě pro Vás děláme tyto závody.

Více informací včetně přihlášek, propozic, výsledků, fotek a videí najdete na www.autoklubbohemiasport.cz nebo na facebooku www.facebook.com/autodromrallyserie

Komentářů celkem: 1
Fox
8. 1. 2020 08:12
0 0
Sakra. Já zrovna letos Monte vypustil...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!