Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Honda Civic Type R TCR získala ocenění Model roku

Honda Civic Type R TCR obdržela po celosvětově skvělé závodní sezóně titul „TCR Model roku“. Titul Model roku uděluje organizátor TCR – společnost WSC Group – celosvětově nejúspěšnějšímu závodnímu vozu, přičemž do hodnocení se započítávají výsledky v každé jednotlivé sérii spadající pod TCR za dané 12měsíční období.

Civic Type R TCR dosáhl v roce 2019 mimořádného výsledku v podobě 14 vítězství ve významných šampionátech a 65 vyhraných závodů. Tento model vychází z produkčního vozu Civic Type R a vyrábí ho firma JAS Motorsport, technický partner značky Honda.

Jako první získal titul jezdců a týmů René Münnich a jeho ALL-INKL.COM Münnich Motorsport v rámci TCR Middle East, na něj pak navázaly další úspěchy v podobě titulů v Severní Americe, Evropě, Asii a Oceánii.

Mezi největší individuální úspěchy patřilo osm vyhraných závodů v rámci WTCR (Mistrovství světa cestovních vozů FIA), jež si připsali jezdci Esteban Guerrieri, Nestor Girolami a Tiago Monteiro, plus vítězství v TCR pro portugalského jezdce ve 24hodinovém závodě na Nürburgringu, kde mu sekundovali Markus Oestriech, Cedrik Totz a Dominik Fugel za Team Castrol Honda Racing.

Další úspěchy zaznamenali piloti s tímto vozem na okruzích Daytona a Sebring v rámci IMSA Michelin Pilot Challenge (LA Honda World Racing tým), zatímco Michelle Halder se stala první ženou, která vyhrála závod TCR v Německu, a která v loňské sezóně získala juniorský mistrovský titul.

Současná verze vozu Honda Civic Type R TCR se poprvé představila v roce 2018 na 24hodinovém závodě v Dubaji a celkem si připsala 17 významných titulů a 110 vítězství v závodech, přičemž tyto úspěchy hodlá v nadcházejícím roce ještě rozšířit.

Alessandro Mariani, generální ředitel JAS Motorsport, uvedl: „Je velkou poctou, že model Honda Civic Type R TCR byl vyhlášen TCR Modelem roku. Jsme mimořádně hrdí na to, že jsme oficiálním technickým partnerem značky Honda nepřetržitě již od roku 1999; v rámci této spolupráce jsme se podíleli na konstrukci, stavbě

a provozu celé řady různých závodních vozů a završením tohoto úsilí je i dnešní úspěch. Toto ocenění je potvrzením odhodlání a profesionality našich zákazníků z řad TCR týmů po celém světě, a také důkazem kvality produkčního modelu Honda Civic Type R i technické a prodejní podpory, kterou soutěžním týmům používajícím tento vůz nabízíme. V naší centrále v italském městě Arluno máme skupinu tvrdě pracujících nadšenců v čele

s TCR projektovým vedoucím Madsem Fischerem, kterou tvoří mechanici, inženýři a specialisté na logistiku, prodej a podporu. Díky tomuto ocenění se do záře reflektorů dostává i skvělá práce, kterou všichni na projektu Civic Type R TCR odvedli.“

Hiroshi Shimizu, generální ředitel divize motoristického sportu, Honda Motor Co, Ltd. uvedl: „Je skvělé obdržet od WSC ocenění za úspěchy, kterých model Honda Civic Type R TCR dosáhl. Závodů TCR se účastní týmy našich zákazníků a my jsme vždy kladli důraz na to, aby týmy účastnící se s vozem Civic Type R TCR ctily charakter této kategorie. Úsilí, které naši zákazníci po celém světě vynaložili, je opravdu mimořádné a rádi bychom jim upřímně poděkovali za jejich důvěru ve značku Honda. Naše gratulace míří ke každému z nich, ale také k týmu JAS Motorsport; podpora, kterou poskytují, nemá konkurenci. Toto ocenění rovněž potvrzuje, jakým skvělým základem je produkční verze modelu Civic Type R, zejména díky své výjimečné ovladatelnosti a silnému motoru. Doufejme, že počet úspěchů bude narůstat i v roce 2020.“


Honda 8.1.2019




Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar