7. 1. 2020 | Daniel Ryl, Michael Schuster, Daniel Ryl

SLA - SPA 2:5 - Junioři nadále vládnou Praze!

30., úterý 7. 1. 2020
Slavia - Sparta SLA - SPA
Slavia: Pittr – Matějka, Němeček, Štíbr, Bureš, Mareček, Klatt – Brož, Kižlin, Štrombach, Havrda, Hradil, Hasil, Křenek, Turek, Labuzík, Janča, Petrák, Puczek.
Sparta: Cichoň – Fiala, Bláha, Prchal, Klodner, Tomek, Chvátal, Gajdoš – Prymula, Kulhánek, Klimo, Krchňák, Vaňous, Slavíček, Rubeš, Routa, Konečný, Arnošt.
Branky a nahrávky: 23. Němeček (Kižlin, Křenek), 33. Klatt (Labuzík, Brož) – 26. Prymula (Arnošt, Tomek), 31. Routa (Arnošt, Bláha), 45. Slavíček (Gajdoš, Konečný), 48. Prymula (Arnošt, Tomek), 59. Bláha (Cichoň). Rozhodčí: Šindel – Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:1. Diváci: 53. Střely na branku: 29:47. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5.
Vláda nad Prahou náleží i nadále Spartě! Naši junioři ovládli úterní derby pražských "S" na ledě Slavie, kde měli herně i střelecky navrch. I přes sparťanskou převahu byl po dvou třetinách stav vyrovnaný, ale tři góly ve třetí části rozhodly o sparťanském vítězství 5:2. Dvěma góly se pod cenný triumf nad městským rivalem podílel útočník Patrik Prymula.

Komentář

Do první třetiny nastoupili sešívaní ve velkém tempu a v prvních minutách dlouho nepustili náš tým ani k jedné výraznější a nebezpečnější střele. Ani slávisté však dlouho nedokázali překvapit pevnou sparťanskou obranu. Po prvních deseti minutách hry se sparťanům podařilo několikrát zahrozit, skvěle chytající brankář Pittr byl však bezchybný a držel svoji neprůstřelnost.

Závěr třetiny však opět patřil slávistům. Ti si vypracovali několik pohledných kombinačních šancí, ale gólmana Cichoně nedokázali překonat, a to ani z bezprostřední blízkosti. Po první třetině jsme se tak změny skóre nedočkali.


Ve druhé dvacetiminutovce se už ale skóre měnilo, a to celkem čtyřikrát! Skóre zápasu otevřel Dominik Němeček, když pohotovou střelou ze střední vzdálenosti propálil sparťanského brankáře. Svěřencům Richarda Žemličky se však podařilo zápas otočit, když se nejprve díky šťastnému odrazu prosadil volný Patrik Prymula a v polovině zápasu dokonal obrat rychlým průnikem skrze střed kluziště David Routa.

Rychlou odpověď našli také sešívaní, kteří vyrovnali stav utkání v početní převaze zásluhou Adama Klatta, který se po převzetí puku dlouho nerozmýšlel a rovnou si udělal prostor ke střele. Brankář Sparty Cichoň sice po střele máchl lapačkou, střela však byla příliš rychlá, a tak se zastavila až v síti.


O vítězi tak nebylo jasno ani po dvou třetinách, proto rozhodlo až poslední dějství. To ovládli sparťané, kteří nejprve využili přesilovou hru, v níž dostal kotouč do branky Josef Slavíček. Sparta i nadále pokračovala v aktivitě, za kterou byla odměněna čtvrtou brankou. Druhý gól v utkání vstřelil Patrik Prymula a sparťané kontrolovali náskok.

Slavia se ještě v závěru pokoušela zvrátit průběh zápasu odvoláním brankářem, ale risk se jí nevyplatil. Prázdnou branku totiž trefil Marek Bláha, u jehož trefy si připsal asistenci brankář Oldřich Cichoň, který tak korunoval svůj povedený výkon bodovým zápisem. Juniorské derby pražských "S" tak zaslouženě ovládla Sparta.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): Sparta vyhrála zaslouženě, byla silnější na kotouči, v pohybu a i v kombinaci. V první třetině jsme udrželi bezbrankový stav, ve druhé jsme ještě se štěstím drželi stav 2:2, ale ve třetí třetině se ukázalo, že jsou lepší, i když mě to štve. Sportovně uznávám, že jsme na ně neměli. Jestli chceme vyhrávat nad kýmkoliv, musí hrát kluci na hranici svých možností a musí dodržovat systém co chceme hrát. Není to náročné, je to jen o bruslení a o tom přinutit se k pohybu. Ten náš pohyb byl zpožděný, všechno trvalo dlouho. Oni byli prostě lepší v pohybu s pukem i bez puku.

Tobiáš Slavíček (HC Sparta Praha): Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Bohužel v prvních dvou třetinách jsme nebyli schopni dát z vyložených šancí gól, tento problém ale máme už tak deset zápasů. Naštěstí jsme odskočili ve třetí třetině, takže kluky můžu jenom pochválit. První gól ve třetí třetině byla nějaká dorážka, takže rozhodl takový náhodný gól a dostal nás do sedla. My se dobře známe, ničím nás nepřekvapili a myslím, že ani my je jsme nijak překvapit nemohli.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Novinky v ose Sparta-Litoměřice-Letňany

Trenérský tým Sparty doplnil Vejvoda

Tři sparťané se představí na MS v Česku!

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!