Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Jiří Růžička odešel ve 43 letech: Obracelo ho 6 hasičů, sestra ho chtěla zavraždit

Jiří Růžička odešel ve 43 letech: Obracelo ho 6 hasičů, sestra ho chtěla zavraždit
Zdroj: reprofoto Česká televize/Profimedia.cz / Vlasta Luťanská / Právo
+ Dalších 18 fotografií
Hrozná smrt
Syn legendy českého filmu Heleny Růžičkové (†67) Jiří Růžička ml. (†43) umíral ve strašlivých bolestech. Dnes by se herec dožil 64 let, to mu jeho nezřízený životní styl ale nedovolil. Tři roky před smrtí už se nehnul z nemocnice, prodělal několik mrtvic, infarktů, praskl mu i vřed na dvanácterníku. Naposledy vydechl 20. února 1999. Zabila ho mozková mrtvice, ještě předtím se ho ale pokusila zavraždit zdravotní sestřička...

Syn Heleny Růžičkové (†67) zdědil po mamince nejenom herecké nadání, ale i eufemisticky řečeno plnoštíhlou postavu. Příšerná životospráva stála Jiřího Růžičku (†43) život.

Sebevražedná životospráva

Když opustil třetí manželku, jeho stav se rapidně zhoršil. Samotu zaháněl nezdravým jídlem i pitím. Povídá se, že za noc dokázal vypít 15 litrů koly, což se snad dá pokládat za světový rekord.

Od roku 1996 byl v nemocnicích častěji než doma. Několikrát ho hospitalizovali kvůli řadě mrtvicí nebo infarktů. Nejhůř na tom bylo po prasknutí vředu na dvanácterníku. „Jirku v nemocnici ve Slaném chodilo denně obracet šest hasičů. Dávala jsem jim tisícovku denně. Byl tam skoro čtvrt roku. Personál ho neuzvedl,“ vyprávěla podle webu Blesk.cz Růžičková

Sestra ho chtěla zavraždit

Herce, kterého si můžete pamatovat třeba z komedie Trhala fialky dynamitem, ale i z Tří oříšků pro Popelku, potom převezli do nemocnice v Plzni. Tam se ho údajně pokusila zavraždit zdravotní sestra!

"Psal nám, že když jsme odešli, v noci chodila jedna zdravotní sestra a cpala mu buničinu do hadiček, které přiváděly kyslík a potřebné léky. Prý to dělala proto, že jsem kandidovala za KSČM do Senátu, a říkávala mu, že její rodiče trpěli a umírali v komunistickém lágru a tvoje máma za ně kandiduje, tak ty taky chcípneš,“ říkala s hrůzou v očích Růžičková.

Jiří podlehl následkům mozkové mrtvice 20. února 1999, přesně před 20 lety. Nebýt morbidní obezity, nemusel skonat dřív než jeho maminka, která ho přežila o pět let.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy