Zemřel Miroslav Schneider. Speciálního vozíku, na který se složili Chomutované i samotné město, se už nedočkal
Miroslav Schneider na vernisáži s ředitelkou COZP Písečná Alenou Tölgovou. Foto zdroj: Krajský úřad Ústeckého kraje
Chomutov

Chomutov - Smutná zpráva přišla z Centra pro osoby se zdravotním postižením Písečná v Chomutově, krajské příspěvkové organizace. Ve věku 31 let tam zemřel tělesně postižený a věčně usměvavý Miroslav Schneider.

Vzhledem k jeho postižení potřeboval speciální elektrický vozík, na který ve veřejné sbírce přispěli obyvatelé Chomutova a samotné město částkou přesahující čtvrt milionu korun. Vytouženého vozíku se chlapec bohužel nedočkal.

Dlouhá léta žil Miroslav upoután na břiše na kolečkovém lůžku. Ke slavnostnímu předání vozíku přitom mělo dojít v průběhu ledna. Mladý muž zemřel koncem prosince loňského roku v nemocnici, kde byl hospitalizován kvůli amputaci zbytků dolních končetin.

Jeho největší vášní bylo malování. Uspořádal několik výstav. Na vernisáž jedné z nich přijel do Chomutova před čtyřmi lety i hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. Ten chlapce obdivoval za to, s jakou chutí se pere s osudem. Dokonce ho pozval k sobě do pracovny na hejtmanství.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru