Edison Filmhub přichází s pravidelným odpoledním filmovým relaxem



Schovejte se v centru Prahy v pohodlí kina před každodenním shonem. Edison Filmhub do programu zařazuje Matinee – pravidelný blok odpoledních promítání za sympatických 75 Kč. K tomu si můžete dát něco dobrého za 75 % původní ceny na baru.


Promítány jsou léty prověřené festivalové klasiky i naprosté novinky. Dramaturgie se tak neliší od běžného programu Edisonu, který se vyžívá ve filmovém artu, ale neofrňuje se ani nad poctivým holywoodským bijákem.

 

Mezi nejbližšími promítáními, začínajícími obvykle ve 14:00, se tak vyskytují novinky z přehlídky současného skandinávského filmu SCANDI, Yao s hvězdou Nedotknutelných Omarem Sy, ale i oblíbené klasiky jako Florencino knihkupectví, které se určitě vyplatí užít si na velkém plátně.

Chtěli jsme nabídnout promítání, na kterých by si studenti z okolních fakult odfrkli mezi přednáškami, popř. kde by senioři nebo maminky na mateřské mohli kulturně trávit volná odpoledne. Lokalita našeho filmhubu a skvělé kafe na baru se k tomu přímo nabízí. Zároveň jsme ale hledali noblesnějšínázev, než jsou klasické ‚seniorské‘ nebo ‚studentské projekce‘. Slovem matinee se tradičně označují odpolední představení v divadelním a koncertním prostředí,“ vysvětluje Martin Mažári, vedoucí produkce kina.

 

Všechny fotografie: Edison

 

 

 

Comments

comments

Vyhledat