Východočeští kriminalisté tvrdí: Dva dělníky zabil inženýr | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Východočeští kriminalisté tvrdí: Dva dělníky zabil inženýr

Zde k zabití dvou mužů došlo.
Zde k zabití dvou mužů došlo.  (Foto Aha! – Jitka Pecharová)

Svojí inteligencí při výpovědi překvapil kriminalisty Ukrajinec Maksim A. (32). Vzdělání inženýra zajišťujícího dříve bezpečnost v jaderné elektrárně ho ale neuchránilo před obviněním z ubodání dvou krajanů.

Ke zločinu došlo na nelegální ubytovně v Opatovicích nad Labem. Inženýr se v Česku živil jako stavební dělník. Stejně jako Ukrajinci (†43, †53), jež podle kriminalistů zabil v listopadu poté, co ho dlouhodobě napadali.  V osudný den pohár přetekl. „Staršímu zasadil šest ran, druhému devatenáct,“ uvedl vyšetřovatel Robert Veleta. Inženýr byl zadržen na polsko-ukrajinské hranici v autobuse, který jel do Kyjeva. Hrozí mu až výjimečný trest.

Další vražda

K vraždě Ukrajinců kriminalistům přibyl v prosinci případ smrti muže (†64) ve Vysokém Mýtě, který byl s partnerkou (65) fyzicky napaden mužem (18) venku při hádce. Zraněná žena je nyní v léčebně pro dlouhodobě nemocné. Mladíka čeká až desetiletý trest.

Policie hledá předmět doličný.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.