Hlavní obsah

Ceny Grammy rozdají 26. ledna, vystoupí Billie Eilish, Aerosmith i Lizzo

Novinky, Stanislav Dvořák

Nejslavnější hudební ceny světa bude i letos doprovázet řada živých vystoupení. Dorazí Billie Eilish či Lizzo a znovu se do formy dostávají i veteráni Aerosmith. Ceremoniál proběhne v Los Angeles v noci z 26. ledna na 27. ledna.

Foto: Lucie Levá

Billie Eilish

Článek

Udílením cen má provázet soulová hvězda Alicia Keys a na pódiu se kromě výše jmenovaných objeví i Blake Shelton a Gwen Stefani. Nejvíce nominací mají Lizzo, Billie Eilish a Lil Nas X, všichni tři figurují v nejdůležitějších kategoriích jako album roku a nahrávka roku. Lizzo jich má celkově osm, Billie Eilish šest a Lil Nas X rovněž šest.

Aerosmith letos dostanou cenu MusiCares Person of the Year a těsně před udílením Grammy proběhne koncert, kde rockerům vzdají hold třeba Foo Fighters, Jonas Brothers, Gary Clark Jr. a další. Na hlavním večeru pak mají Aerosmith nabídnout vlastní živé vystoupení třicet let po svém prvním koncertu při udílení Grammy.

Foto: ČTK/DPA/Sven Hoppe

Zásadní persony Aerosmith Steven Tyler a Joe Perry.

Aerosmith vznikli v Bostonu už v roce 1970 a letos jedou opět na turné, během něhož navštíví 24. června Prahu. Na prvních albech jako Get Your Wings, Toys in the Attic a Rocks hráli rock doplněný několika baladami. Z té doby jsou dodnes nejznámější hity Dream On a Walk This Way. V devadesátých letech trochu pozměnili zvuk a slavili obrovské úspěchy s popovějšími skladbami jako Cryin' a Crazy. Později ale přišli s čistě bluesovou deskou Honkin' on Bobo. Aerosmith tvoří Steven Tyler (zpěv), Joe Perry (kytara), Brad Whitford (kytara), Tom Hamilton (basa) a Joey Kramer (bicí).

Koncerty roku 2020: Aerosmith, Clapton, Guns N' Roses, Sting i Ozzy

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám