Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kristýna Plíšková je v Číně v semifinále, Krejčíková se Siniakovou ve finále

Kristýna Plíšková si v úvodu sezony zahraje na turnaji v Šen-čenu semifinále. Česká tenistka porazila Ukrajinku Katerynu Bondarenkovou 6:4 a 6:4 i díky 16 esům. V Číně zatím Plíšková neztratila ani set. Ve finále čtyřhry se představí Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou.

Barbora Krejčíková (vlevo) a Kateřina Siniaková
zdroj: REUTERS autor: Toby Melville

Sedmadvacetiletá Plíšková, dvojče světové dvojky Karolíny a 66. hráčka žebříčku WTA, v úterý vyřadila běloruskou obhájkyni titulu Arynu Sabalenkovou a dobrou formu prokázala i dnes. Proti Bondarenkové, jež se vrací na kurty po loňském porodu druhého dítěte, zakončila zápas čistou hrou po 72 minutách.

Na okruhu WTA si Plíšková zahraje semifinále popáté. Naposledy v něm byla v září v Taškentu, kde v roce 2016 získala jediný titul. Finále hrála dvakrát. Na cestě do dalšího jí bude v pátek stát Jelena Rybakinová z Kazachstánu.

Siniaková s Krejčíkovou mohou získat pátý společný titul. České tenistky procházejí turnajem zatím suverénně, ve třech zápasech ztratily pouze osm gemů. V semifinále dnes vyřadily kanadsko-japonskou dvojici Sharon Fichmanová, Miju Katóová po vítězství 6:2 a 6:1.

V minulém roce Krejčíková se Siniakovou ovládly turnaje v Torontu a Linci, v životní sezoně 2018 dobyly grandslamové trofeje ve Wimbledonu a na Roland Garros. Finále hrály společně ještě čtyřikrát včetně předloňského Turnaje mistryň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články