Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Poldové a nemluvně: Nová kriminálka měla při natáčení jeden velký malý problém

Svatopluk Skopal ve skutečnosti vnouče má.
Zdroj: se souhlasem Česká televize
+ Dalších 6 fotografií
NOVÝ SERIÁL
Česká televize nasazuje hned z kraje roku 2020 komediální seriál Poldové a nemluvně. A jak už název správně napovídá, hlavní role v této rodinné detektivce sehraje rodina plná policistů v čele se Svatoplukem Skopalem a jedno nemluvně. Vlastně dvě, jedno totiž v průběhu natáčení vyrostlo z role.

Komediálně detektivní seriál Poldové a nemluvně vypráví o rodině šéfa oblastní kriminálky na malém městě Karla Mlejnka, kterého si zahrál Svatopluk Skopal

Důchodce s kočárkem v akci

Ten čerstvě odchází do důchodu po letech strávených ve službě a jeho rodina čeká, že veškerý čas bude věnovat čerstvě narozené vnučce Elišce a zasloužilému odpočinku. Karel má ale trošku jinou představu a s novou rolí klidného dědečka se neztotožňuje. Neustále se motá u vyšetřování a objasňování různých trestných činů, a ztěžuje tak pozici svému synovi Kamilovi, který byl po jeho odchodu jmenován do čela kriminálky. Ten se nejdříve zdráhá tátovu nevyžádanou pomoc přijmout, později si však uvědomí, že z jeho pomoci těží celý policejní sbor.

Problém s nemluvnětem

Nepostradatelným parťákem při tom všem se stane teprve roční Eliška, která se nemusí bát, že by se jí děda s tátou nevěnovali. Ba naopak. K vyšetřování ji berou s sebou a v průběhu seriálu se nejednou prokáže, že takové nemluvně v akci nemusí vždy znamenat jenom přítěž. To samé ale neplatilo pro samotné tvůrce seriálu. Vzhledem k délce natáčení byla produkce nucena použít dvě miminka, jelikož to první jim přes zimu vyrostlo.

Skopal, Medvecká, Němec, Adamczyk, Hoffmann i Carda Retarda

Seriál vznikl podle scénáře Tomáše Baldýnského Jeho práci diváci mohli vidět například v úspěšném seriálu Kosmo, který před pár lety napsal pro Českou televizi, nebo v dnes již legendárním televizním sitcomu Comeback, kde piloval svoje psaní. Režii si vzali na starost Jan Bártek (Kosmo) a Radek Bajgar (Teorie Tygra). Nečekejte ale žádný krvák. „Náš seriál je rodinný komediální seriál a chceme, aby to byly milé, ale zároveň i chytré detektivní příběhy. V celém seriálu jsou jen asi dvě vraždy,“ přiblížil vyznění seriálu režisér Jan Bártek.

Kromě desítkami seriálů prověřeného herce Svatopluka Skopala se diváci můžou těšit na Taťánu Medveckou (Karlova manželka Vlasta), Marka Němce (starší syn Kamil), Marka Adamczyka (mladší syn Petr) nebo Janu Pidrmanovou (Kamilova žena). Ve vedlejších rolích se objeví i Martin Hofmann nebo Josef Carda a další oblíbení herci.

Natočeno je 13. epizod a první bude odvysílána v pátek 10. ledna ve 20.10 hodin.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy