Na každý den v roce jeden úkol na posilování mentální kondice

Jana Bílková, autorka úspěšných knih o tréninku mentální kondice, ve volném a nezávislém pokračování knihy Cvičení mentální kondice přináší opět osvědčená, a přesto neotřelá cvičení, při nichž si bez jakýchkoli pomůcek může každý potrénovat mozkové závity.

Posilování mentální kondice, Jana BílkováZ oblíbených typů cvičení v knize Posilování mentální kondice najdete skrývačky, přesmyčky, pyramidy na tvoření slov z písmen, doplňovačky, cvičení založená na odstraňování a záměně písmen, spojovačky dvojic písmen, vynechané samohlásky v citátech, cvičení zaměřená na produkci slov, různé typy doplňování písmen do tabulek, jako je doplňování prostřední společné trojice písmen a doplňování společného písmena tvořícího konec jednoho a začátek druhého slova, ale i logické hádanky.

Uvedené typy cvičení trénují řadu dílčích i komplexních schopností, jako je verbální plynulost, asociační pohotovost, kombinační schopnosti, verbální kreativita, pozornost a koncentrace, dlouhodobá paměť, slovní zásoba, rychlost a pohotovost a celková mentální kondice.

Tematicky se od běžných ptáků, savců, křestních jmen a měst dostanete například k hradům, zámkům, lázním, sladkovodním rybám, ovoci a zelenině, vojenským hodnostem a jednotkám, typům zbraní, horninám a nerostům, ale i ke kuchyňskému koření, polévkám a zákuskům.

Ukázky:

PhDr. Mgr. Mgr. Mgr. Jana Bílková, Ph.D., je psycholožka, překladatelka a tlumočnice. Učí na univerzitách a akademiích třetího věku, vede přednášky v knihovnách a v aktivizačních programech pro seniory. V Portále vydala úspěšné knihy Trénink mentální kondice (2017) a Cvičení mentální kondice (2018).

Knihu Posilování mentální kondice koupíte na našem e-shopu.


Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru