InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tříkrálový přespolní běh ve Zlivi vyhrál v mužích Budil a v juniorech Bouška

 Autor: Josef Fuka

    Autor: Josef Fuka

ZLIV - V neděli 5. ledna se ve Zlivi u Českých Budějovic uskutečnil šestý ročník Tříkrálového přespolního běhu, který uspořádal Sportovní klub Zliv za podpory města. Pořadatelé odstartovali na trať s juniory, dorostenci, juniorkami, dorostenkami i muže a ženy. Muži běželi 5 000 metrů, stejně tak některé ženy, ostatní 2 500 metrů. Trať, se startem a cílem na stadionu SK, vedla po lesních cestách a výběh z lesního prostředí přivedl účastníky běhu na asfaltovou silnici a závěrečný úsek do cíle opět vedl po umělém povrchu na stadionu.


Po startovním výstřelu šli do vedení muži Roman Budil, Josef Soukup a junioři Patrik Bouška a Jakub Budil. V dalším průběhu společného závodu se na čele usadili bratři Roman a Jakub Budilovi a získali asi desetimetrový náskok před dvojicí Soukup - Bouška. Oba favorizovaní písečtí běžci měli před sebou každý svůj cíl. Starší Roman se pokoušel o překonání traťového rekordu mužů na 5 km a mladší Jakub obhajoval loňské prvenství. S oběma si však asi zahrál osud v lesnaté části, možná chvilková nepozornost či značení trasy?

Nevšimli si červené šipky, která označovala směr tratě a odbočení vpravo, oba pokračovali přímou cestou a "zakufrovali". Soukup a Bouška běžící s určitým odstupem na 3.- 4. místě na ně zakřičeli, a tak se oba zastavili a vraceli zpět do vyznačené trasy. 

Pořadí juniorů v cíli bylo následující: 1. Patrik Bouška 9:28,55 min., 2. Jakub Budil, PK Vytrvalci RB-Atletika Písek 9:34,67 min., 3. Daniel Gribbin, SK Čtyři Dvory České Budějovice 9:36,23 min.

"V lesní části se mi běželo výborně, na silničním úseku, který byl do mírného kopečku, mi začaly těžknout nohy, asi ze sobotního hokejbalu. Škoda, že Kuba na trati zakufroval," komentoval své prvenství Patrik Bouška. 

Muži běželi 5 km, a tak Roman Budil stačil ještě "zlikvidovat" náskok Soukupa a v cíli měl ještě skoro minutový náskok a co víc, vytvořil nový traťový rekord mužů 16:19,23 min. 

Pořadí: 1. Roman Budil, PK Vytrvalci RB-Atletika Písek 16:19,23 min.- nový traťový rekord, 2. Josef Soukup, SK Studenec 17:15,21 min., 3. Petr Šafránek, TJ Sokol Bavorov 18:06,60 min.

--
S pozdravem

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace