Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Né, pětku né: Klučík z písničky Josef Melen oslavil 46. Jak teď vypadá?

+ Dalších 5 fotografií
Znají ho snad všichni, písnička Né, pětku né z něj před 35 lety udělala absolutní hvězdu československé popmusic. Jak si dnes Josef Melen (46) žije? A kdy mu v životě slavný song nadělal potíže? Jak zvládl boj se zákeřnou rakovinou? Podívejte se ve videu na rozhovor pro pořad Extra Host, v němž je i návod, jak vyhrát v soutěži.

V roce 1984 Františkem Ringo Čechem počeštěný song boural hitparády a dodnes ho u nás zná snad každý. Písnička Né, pětku né, která se v originále jmenovala No Milk Today a v šedesátých letech ji zpívala skupina Herman's Hermits, okamžitě zlidověla a vůbec nezestárla; však který ze školáků by si přál dostat špatnou známku do žákovské?

Josef Melen přiznal, že bylo období, kdy svou nejslavnější nahrávku nenáviděl a měl z ní pomalu mindrák.

Prokletí

„Když jsem po revoluci začal dělat vlastní muziku, všechna vydavatelství, když slyšela moje jméno, tak mi řekla dvě věci: ‚Buď na té desce bude remake Né, pětku né, nebo se přejmenuj.‘ Už jsem s tím tehdy nechtěl být pořád spojovaný, už jsem nebyl dítě, tak jsem nechtěl zpívat o škole a o známkách. Měl jsem svoje písničky, měl jsem kapelu. Ale všichni chtěli Pětku a ani si neposlechli, co dělám nyní. Devadesátky pro mě v tomhle byly hodně těžkým obdobím,“ prozradil nám.

Prokletí ale nakonec překonal.

„Všechno máme v hlavě. Zlomilo se to tím, když jsem byl schopný udělat hudbu do zahraničí. Moje hudba vyšla v Americe nebo v JAR. To byla satisfakce. Je to o uvědomění si, jestli se tím člověk chce trápit a něco si dokazovat. Přišel jsem na to, že ne. A najednou to jde,“ svěřil se Melen.

Osud

Proč je pětka jeho osudové číslo i mimo písničku? Jak bojoval s rakovinou a změnilo mu to život? Jaké měl potíže se synem a jak se vyřešily? Co má společného s Rammsteiny Čím se dnes živí a jak je možné, že jeho práci určitě všichni dobře znají, přestože o tom vůbec netuší? Jak prožíval největší záchvěvy slávy v osmdesátkách?

Na všechny tyto otázky Josef odpovídal moderátorce Evě Decastelo (41) ve videu na začátku článku. A právě na jejím Instagramu můžete nyní soutěžit o kávu, kterou si producent a hudebník Melen nechal upražit sám pro sebe.

Další díl pořadu Extra Host přineseme v neděli 12. ledna 2020.

Předchozí díly

Pusťte si i další již uveřejněné díly pořadu Extra Host:

Související články

Další články

Nejnovější kauzy