InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Strakonice viděly veřejnou volbu. Bývalý starosta Vondrys rezignoval na mandát

 Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy TEĎ

    Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy TEĎ

STRAKONICE – Město Strakonice má konečně řádně zvolené zastupitelstvo. Definitivně to potvrdila ustavující schůze, která se konala ve čtvrtek 9. ledna v kulturním domě. Proměnila se v pouhou formalitu. Jasná výhra uskupení Strakonická Veřejnost v prosincových opakovaných komunálních volbách dávala už dopředu tušit, že se několik desítek diváků žádného dramatického okamžiku nedočká.

 

Vítěz voleb avizoval, že jediným kandidátem na starostu je Břetislav Hrdlička, který stál v čele města i v minulém volebním období a také během ročního provizoria. To nastalo po úspěšné stížnosti a pravomocném rozhodnutí soudu. Starostou byl Břetislav Hrdlička zvolen i hlasy opozice. Sám se zdržel, takže získal podporu 20 zastupitelů. Vítězná Strakonická Veřejnost získala 17 mandátů z 21 možných. Tři zastupitele má Trojkoalice a jeden Jihočeši 2012.

Místostarosty města byli 20 hlasy zvoleni Rudolf Oberfalcer starší a Josef Zoch. V radě města dále usednou František Christelbauer, Pavel Zach, Jaroslav Horejš a Marie Žiláková – všichni z vítězného uskupení Strakonická Veřejnost.

Pro tedy byli i tři zástupci Trojkoalice, která získala šéfy kontrolního a finančního výboru. Stali se jimi Martin Gregora a Ladislav Havel. Břetislava Hrdličku zvolila do čela města i Miroslava Zralá (Jihočeši 2012), která obsadila jediný post, který pro Jihočechy 2012 původně získal někdejší starosta Pavel Vondrys. Ten ale na mandát zastupitele rezignoval a stejně se zachoval i první náhradník Robert Malota.

Více přinese středeční tištěný Týdeník Strakonicko, kde najdete další ohlasy a rozhovory.

Diskuse k článku - 7 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Jan 

    Reagovat

     

    Tak mstivý děda místostarostou? No to tedy potěš. On už té opojné chuti moci podlehl. A to přitom SV má ve svém středu daleko vhodnější kandidáty. S kým teď bude bojovat, když tam nemá toho Vondryse. Ale funkcička k důchodu pěkná.

    Vloženo 10.1.2020 07:19:19

    • Pítrsvítr 

      Reagovat

       

      Plný souhlas. Lépe bych to nenapsal.

      Vloženo 10.1.2020 07:25:41

      • petr 

        Reagovat

         

        Bůh chraň občany Strakonic před jejich místostarostou. Stačí se špatně podívat a bude zle...Je čeho se bát.

        Vloženo 10.1.2020 12:51:05

        • anonymní čtenář 

          Reagovat

           

          Nevím, jestli jste vy pisálci že Strakonic, když takhle reagujete. Vhodnější kandidát by se jen těžko hledal. Podívejte se zpět, co všechno pan Hrdlička pro Strakonice udělal! O tom i ostatně svědčí jeho drtivé znovuzvolení.

          Vloženo 11.1.2020 07:51:07

          • Jan 

            Reagovat

             

            Hele Ty noname trpící slepotou. Ať ti to někdo pořádně přečte. Nikdo tu nepíše o panu starostovi. Na druhou stranu si myslím, že pro město nejvíc dėlají lidé, živnostníci, firmy, prostě daňoví poplatníci a ne politici. Nikde jsem takové neviděl s lopatou a koštětem v ruce, aby něco dělali. Jo hubou tlachat to jo.

            Vloženo 11.1.2020 09:58:52

      • Noname 

        Reagovat

         

        Souhlasím, konečně to někdo napsal, díky.

        Vloženo 11.1.2020 15:53:11

    • Paní Colombová 

      Reagovat

       

      Vhodnějších kandidátů má SV dost, ale nechce se jim opouštět svá zaměstnání. Pan Zoch je nejhorší možná volba.

      Vloženo 10.1.2020 10:19:21

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace