InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejhezčí vánoční stromeček v třeboňském muzeu ozdobily pro minulé Vánoce děti z MŠ Sluníčko

 Autor: Jiřina Psíková

    Autor: Jiřina Psíková

TŘEBOŇ – Dozvuky oslav vánočních svátků si každý již uložil do paměti a už pomalu opadává jehličí z vánočních stromků. Někde už stromečky odstrojili, někomu jedličky drží ještě relativně svěží. Všechny stromky, co stály v domácnostech, určitě byly krásné, také proto, že pod nimi lidé našli nějaký ten dárek. V třeboňském muzeu uspořádali už podvanácté soutěž o nejhezčí vánoční stromeček. Zúčastnily se jí všechny místní školy a školky. A jak návštěvníci výstavy Vánoce v muzeu přidělili své hlasy? To ví předsedkyně Spolku přátel Třeboně Jiřina Psíková.

 

„Letos, vlastně už vloni vyhrála jednoznačně Mateřská škola Sluníčko s počtem rovných 100 hlasů z celkových 419. Děti z MŠ Sluníčko ozdobily stromek krásnými rybičkami.

Na druhém, stříbrném místě byla Základní škola Na Sadech s 74 hlasy a bronzovou příčku získala Základní škola praktická Třeboň s 42 hlasy.

Děti ze ZŠ Na Sadech zvolily na ozdoby z papíru neobvyklou zelenou barvu a žáci ze ZŠ praktické použili na stromek světelný řetěz s ozdobami z malých skleniček od léků.

Jako další se umístil stromek seniorů ze zdejšího domova pro seniory. Babičky tentokrát napekly krásné perníčky a ozdobily je svými křestním jmény," prozradila výsledky hlasování Jiřina Psíková.

Fantazii se meze nekladou a všichni určitě dali do zdobení spoustu energie i trpělivosti.

„Páté místo obsadili loňští vítězové děti MŠ Břilice a se shodným počtem hlasů také žáci ZŠ Sokolská. Děti z MŠ Břilice využily pro zdobení nepotřebná CD, která ještě přikrášlily třpytkami. Žáci ZŠ Sokolská zdobili stromek papírovými ozdobami v červené barvě.

Na dalších místech se s nepatrným odstupem umístily stromky MŠ Jeronýmova, Domu dětí a mládeže, gymnázia a také muzejní stromek s historickými ozdobami," doplnila Jiřina Psíková.

Pro děti z družstev na prvních třech místech mají pořadatelé ze Spolku přátel Třeboně nachystané diplomy a sladké odměny.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace