Vstupenky online

Sobotní program na Lapači nabídne souboj s pražskou Slavií

Jan Tajzler • 10.01.2020

Hokejisté Vsetína se pilně připravují na další duel, který odehrají na domácí půdě proti pražské Slavii. Valaši budou chtít navázat na domácí úspěchy, které zaznamenávají ve skupině O pořadí v play-off. Naopak Pražané budou usilovat o zlomení nepříznivé série porážek, která momentálně čítá čtyři zápasy v řadě. Kdo bude mít v sobotu větší důvod ke spokojenosti? Přijďte se podívat, úvodní buly je naplánováno na 17:00 a bonusové ceny na vás čekají v tombole 50:50.

Pokud na utkání dorazíte, můžete se těšit na bonusové ceny v tombole 50:50, krom peněžní odměny na vás čekají také poukazy od partnera utkání Autocentrum Lukáš, které k Tombole 50 na 50 věnovalo poukaz na půjčení vozidla dle výběru na celý víkend a k tomu dárkový balíček, jehož součástí je také hokejová kniha!

Sešívaní se na vsetínský Lapač vydávají podruhé v rámci letošního soutěžního ročníku. Jejich první návštěva byla sice poznamenána dopravní komplikací a utkání se hrálo o den později, nicméně svěřenci trenérů Říhy a Srdínka potvrdili, že se jim na Lapači dlouhodobě daří bodovat, říjnovou přestřelku totiž ovládli 5:4. Úspěšná pro Slavii byla i odveta v Edenu, kde skolili Valachy v prodloužení rovněž 5:4. Třetí pokračování vzájemných duelů však bylo plně pod taktovkou Vsetína, zelenožlutí před vánočními svátky předvedli v hlavním městě jeden z nejlepších venkovních výkonu v sezoně a odvezli na Valašsko všechny body za vítězství 5:3.

Slavii se nedaří, prohrála čtyři zápasy v řadě

Slavii se na Valašsko nebude cestovat lehko. Sešívaní mají na kontě čtyři porážky v řadě, z toho hned tři z domácího prostředí, které během základní části bylo nedobytnou tvrzí. Poslední vítězství pražského celku se datuje na 28.prosince, kdy si Slavisté překvapivě poradili s českobudějovickým Motorem v poměru 5:3. V závěru roku 2019 však Slavia padla v Přerově 1:4 a na své první body v novém roce teprve čeká. Nejprve si z Edenu odvezli všechny body hokejisté Litoměřic (4:3), následně si do Prahy přijeli pro cenný skalp Piráti z Chomutova (3:1) a poslední body putovaly z hlavního města do Slezska, konkrétně do Havířova, kde se radovali z vítězství 6:4. Vůbec poprvé čeká sešívané výjezd mimo domovský Eden a Pražané doufají, že ztracenou formu naleznou právě na Lapači.

Pražského zástupce ve druhé nejvyšší soutěži výrazně táhne nadějný mladík Tomáš Šmerha, jenž se s bilancí 20+21 vleze do nejproduktivnější čtveřice Chance ligy. Slavia by zcela jistě uvítala ve Vsetíně i přítomnost Petra Vampoly (9+24), zkušený matador však momentálně vypomáhá extraligovému Kladnu a jeho zásah do zápasu na Valašsku je nejistý. Trenéři Říha se Srdínkem se však mohou spolehnout také na Filipa Kuťáka (13+11) či Daniela Vrdlovce (9+11).

Obranné řady pražského celku drží nestárnoucí legenda Jan Novák (5+19) a k tomu 8 kladných bodů v hodnocení +/-. Hned šest branek do sítě soupeřů pak zaznamenal také Marek Ryzák. Jasnou jedničkou Slavie je v letošní sezoně Martin Michajlov, jehož úspěšnost zákroků dosahuje úrovně 92,4% a průměrně inkasuje 2,7 branky na zápas. Velmi podobné statistiky má také další nadějný mladík v dresu Slavie a to Roman Málek, koneckonců o jeho kvalitách se Valaši přesvědčili právě v posledním domácím utkání proti sešívaným.

Slavia za tři body? To se na Valašsku dlouho nepovedlo

Valaši sice ztratili poslední utkání na ledě chomutovských Pirátů, přesto se v nadstavbě prezentují celkem solidní formou, když z posledních devíti zápasů ztratili pouze dvě utkání. V Chomutově Vsetín nezačal vůbec špatně a velmi rychle se dostal do dvoubrankového vedení. Jenže Piráti dokázali také brzy srovnat. Valaši ještě stačili dvakrát soupeři odskočit, ale Severočeši se pokaždé dotáhli a ve třetí třetině rozhodli o svém vítězství. „My jsme měli dobrý vstup do utkání, vedli jsme 2:0. V průběhu celého utkání jsme hráli solidně přesilovky, ale soupeři jsme nabídli některé góly úplně zadarmo. Nemám k tomu moc co říct. Byl to takový promrhaný zápas, který jsme měli od stavu 2:0 odehrát jinak,“ litoval po utkání v Chomutově trenér Luboš Jenáček.

Prohra ze severu Čech určitě zamrzí, Vsetín využil dvě přesilové hry a v daleké destinaci skóroval hned čtyřikrát, přesto nevezl ani bod. Vsacany nadále trápí marodka především v defenzivních řadách, přesto v sobotu budou chtít navázat na domácí úspěchy a Slavii porazit. Mimochodem naposledy se Vsetínu v domácím prostředí proti pražskému soupeři podařilo za plnohodnotný tříbodový zisk uspět 5. prosince roku 2004, v extraligovém utkání tehdy zářil v rámci zámořské výluky Jiří Hudler, od té doby Vsetín sešívané dokázal sice na domácím ledě porazit, ale vždy až v prodloužení či samostatných nájezdech.

Aktuálně Valaši sídlí na 4. místě tabulky, ztráta na 2. Chomutov činí 5 bodů, ale Vsetínští mají zápas k dobru. Dívat se však musejí Vsacané i za sebe, na jejich zavahání čekají v Litoměřicích či Havířově. Co se týče vsetínské produktivity, jejím vládcem je stále Radim Kucharczyk, jenž se 14 trefami sdílí pozici nejlepšího střelce společně s Davidem Tůmou. Úctyhodná je také bilance obránce Ondřeje Slováčka, jenž na chomutovském ledě dosáhl na metu 30ti kanadských bodů (5+25). Na ledě Pirátů se pak po delší pauze postavil do brankoviště David Gába, zda dostane příležitost i proti Slavii se dozvíme až v den zápasu.

Utkání Vsetína se Slavii Praha startuje v sobotu od 17:00. Pokud se na Lapač nebudete moct, můžete průběh utkání sledovat v textové onlajn reportáži a nebo sledovat zpoplatněný přímý přenos skrze portál hokejkatv.cz.

Sestavy v minulém kole:

Slavia Praha: Michajlov – Hejda, Novák, Hořava, Hovorka, Ryzák, Valík, Steinocher – Šmerha, Vampola, Vlček – Ondráček, Vrdlovec, Kuťák – Furch, Kubík, Šteiner – Hotěk, Kohút, Doležal.

Vsetín: Gába – Teper, Slováček (A), Jonák (C), Hryciow, Jeřábek, J. Drtina (A), Ondračka – Dostálek, Kucharczyk, L. Volf – D. Tůma, Pechanec, Březina – Gorčík, Rehuš, Procházka – Vítek, Šilhavý, Hořanský.

banner pod článkem