Hlavní obsah

Byli mrtví, nezasloužili jsme si prohrát, naříkala podrážděná hvězda Barcelony

Džidda/Praha

Zklamaný, ale i vytočený. Kapitán fotbalové Barcelony Lionel Messi jen těžce kousal neúspěch v semifinále španělského Superpoháru, kde jeho tým prohrál s Atlétikem Madrid 2:3. Barce sudí neuznal dva góly a Argentinec měl na hřišti konflikt s protihráčem. „Nezasloužili jsme si prohrát. Hráli jsme skvělý zápas," naříkal po porážce Messi.

Foto: Waleed Ali, Reuters

Argentinec Lionel Messi a jeho překvapené gesto poté, co sudí neuznal jeho gól.

Článek

Zápas, který se hrál v Džiddě v Saúdské Arábii, byl hodně vyhecovaný. Skóre se přelévalo. Koke poslal madridský tým do vedení, Barcelona i díky Messimu výsledek otočila, ale nakonec po velkém dramatu slavilo Atlético.

"Cítili jsme se lépe než v poslední době. Měli jsme utkání 80 minut pod kontrolou a celou dobu útočili. Oni byli mrtví, přesto během deseti minut otočili skóre. Už předtím jsme ale měli rozhodnout. Udělali jsme školácké chyby a soupeři darovali góly. Ale přes porážku jsme udělali krok kupředu," řekl Messi novinářům.

Na hřišti to během duelu pořádně jiskřilo. Třeba ve chvíli, kdy barcelonský Jordi Alba šťouchl prstem do tváře Joao Felixovi, které mu ruku vztekle odstrčil. Jindy si zase hvězdička Atlétika měla co říct z očí do očí právě s Messim. Vše skončilo tím, že mezi oba kohouty vlétli spoluhráči, s Félixem se pak postrkoval třeba Luis Suárez. Emoce těžko krotili i další borci na trávníku.

Obhájci trofeje přišli o šanci zahrát si nedělní finále Superpoháru proti úhlavnímu rivalovi Realu Madrid. "Bolí to, protože jsme chtěli do finále a získat trofej. Hráli jsme dobře a měli smůlu, že jsme nezvítězili. Byli jsme téměř celý zápas lepší než Atlético, ale na konci vyhraje tým s větším počtem gólů. Ať je to fér, nebo ne, prohráli jsme," konstatoval dvaatřicetiletý kanonýr, jehož druhá trefa byla po zásahu videorozhodčího odvolána kvůli zpracování rukou.

Barcelonský kapitán se zastal kritizovaného trenéra Ernesta Valverdeho, o jehož pozici média delší dobu spekulují. "Kouči věříme. Pracujeme na tom, abychom se ve druhé polovině sezony zlepšili. Sice vedeme ligu, ale nehrajeme dobře a musíme se vrátit ke své hře. Proti Atléticu jsme se k ní přiblížili, když odhlédneme od konečného výsledku," prohlásil šestinásobný držitel Zlatého míče.

Foto: Waleed Ali, Reuters

Barcelonský fotbalový obránce Gerard Piqué si hlídá hvězdu Atlétika Madrid Joaa Felixe.

"Je normální, že když prohrajete, nesplníte svoje cíle nebo nehrajete tak, jak chcete, vždycky se o tom bude mluvit. Musíme být jednotnější než kdy jindy, a zůstat silní jako kolektiv," dodal Messi.

Reklama

Související témata: