pá 10.1.2020
MUZ

Na úvod remíza: Baník - Prostějov 2:2

První utkání Baníku pod vedením trenéra Luboše Kozla skončilo remízou. Slezský tým oslabený četnými absencemi a doplněný řadou mladých hráčů remizoval v úvodním zápase Tipsport ligy s Prostějovem 2:2.

Trenér Luboš Kozel zařadil do úvodní sestavy, kromě Timofeje Barkova, Davida Buchty či Jakuba Drozda také Ondřeje Chvěju, který se vrátil z hostování ve Vítkovicích. Nesehranému týmu chvíli trvalo, než chytil tempo zápasu, čehož Hanáci hned v první minutě využili a Jakub Teplý dorazil míč do branky, kterou od první minuty hájil Viktor Budinský.

Nečekaný úder hosty nabudil a gólman Baníku musel ještě několikrát zasahovat, aby situaci zachránil. Ostravané se s přibývajícím časem začali dostávat do hry a v 15. minutě byli blízko vyrovnání. Timofej Barkov se dostal v prostějovské šestnáctce ke střele a napálil břevno!

Ve 28. minutě vystřelil Robert Hrubý jeho tečovaná střela skončila pro změnu na tyči! Z následujícího rohu se zrodilo vyrovnání. K míči se dostal Ondřej Chvěja, jeho ránu ještě tečoval Milan Baroš a gólman Bréda byl bez šance.

V 53. minutě se Prostějovští dostali do situace „dva na jednoho“. Jan Šteigl se ocitl sám před Lumírem Čížem, jenž o pauze vystřídal Viktora Budinského, a prostějovský hráč mladíka v ostravské brance prostřelil.

Za osm minut předvedl velmi hezkou akci David Buchta. Prosadil se individuálně, zleva vnikla do prostějovské šestnáctky a přesně zakončil – 2:2.

Baník si pak vypracoval několik dalších brankových situací. V 67. minutě měl šanci Aleš Mooc. A do třetice zachránila Hanáky konstrukce jejich branky. Aleš Mooc trefil tyč. To už byl v prostějovské brance Filip Mucha a dost možná to byl on, kdo střelu Aleše Mooce jemnou tečí na tyčku nasměroval a svůj tým tak zachránil.

Další gól už nepadl a Baník hrající bez řady absentujících hráčů, bral nakonec bod.

Fotogalerie

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

10.
pátek
ledna
Baník VS Prostějov
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 1:1
Branky: 29. Chvěja, 61. Buchta - 1. Teplý, 53. Šteigl. Rozhodčí: Vojkovský.
Diváci: 450

Sestavy

Baník

Budinský (46. Číž) - Celba, Pokorný (46. Tamajka), Šindelář, Fleišman (76. Holzer) - Drozd (46. Mooc), Hrubý - Barkov (46. Bolf), Buchta, Chvěja (76. Kuzmanovič) - Baroš (46. Wojatschke).

Prostějov

Bréda – Koudelka, Lutonský, Machynek, Pašek, Pernatskij, Píchal, Schuster, Slaměna, Teplý, Zapletal. (Mucha – Batelka, Biolek, Hloch, Kiška, Sečkář, Smekal, Šteigl, Zhykol
15
Patrick
Kpozo
13
Samuel
Grygar
29
Ladislav
Takács
21
Jiří
Klíma
11
Eldar
Šehić
20
Abdullahi
Tanko
9
David
Buchta
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
10
Matěj
Šín
77
Gigli
Ndefe
26
Filip
Blažek
7
Karel
Pojezný
17
Michal
Frydrych
0
Paixao da Silva
Ewerton
28
Filip
Kubala
30
Jiří
Letáček
4
Robert
Mišković
19
David
Lischka