Zapojení do participativního rozpočtování je letos snazší
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Máte zajímavý nápad, jehož realizace by mohla být pro město Litoměřice přínosem, ale chybí vám na něj peníze? Město Litoměřice vyhlašuje i pro letošní rok participativní rozpočtování, tentokrát však s upravenými a jednoduššími pravidly. Pro obyvatele Litoměřic je nyní mnohem snazší realizovat za finanční pomoci města svůj nápad a přispět ke zlepšení života ve městě.

Podstatnou změnou pro zájemce, kteří se do projektu chtějí přihlásit, je například možnost předložení pouze projektového záměru pomocí jednoduchého FORMULÁŘE, nikoliv již zpracovaného projektu, jako tomu bylo v minulých letech. Změny doznal i samotný název, nově hledejte „Tvoříme Litoměřice 2020“. I letos platí, že nápad musí být realizován na veřejném prostranství nebo veřejně přístupné budově a na majetku ve vlastnictví města, ne však na prostranstvích ve správě příspěvkových organizací. Nově se také snižuje dolní hranice finanční částky na projekt na 10 000 Kč a pro podání žádosti není třeba hledat podporovatele.

„Návrhy bude možné podávat od 15. ledna do 29. února 2020. O vítězi rozhodnou opět obyvatelé Litoměřic formou hlasování,“ uvedla Irena Vodičková, koordinátorka Zdravého města Litoměřice, jež projekt každoročně organizuje.

Participativní rozpočtování se v Litoměřicích uskuteční již pátým rokem a město pro něj v rozpočtu opět vyčleňuje 200 tisíc korun. V uplynulých letech díky tomuto projektu došlo k rozšíření dětského hřiště na Mostné hoře, vyrostla Bosá stezka v areálu ZŠ U Stadionu, dvůr u ZŠ Lingua Universal se proměnil v zelenou oázu a vzniklo nové hřiště při ZŠ Havlíčkova.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru