Beroun: Na sídlišti byly dokončeny další dvě stavby

10.01.2020 16:21

Na berounském sídlišti byly v závěru roku dokončeny další investiční akce. Chodcům i cyklistům slouží na Plzeňské ulici nové chodníky s vyhrazeným pruhem pro cyklisty, dokončena byla i první část rekonstrukce ulice Mládeže. Starostka Soňa Chalupová s místostarostou Michalem Mišinou si obě ulice prohlédli ve středu 8. ledna a zároveň je slavnostně otevřeli.

Beroun: Na sídlišti byly dokončeny další dvě stavby
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Ulice Mládeže v novém kabátu

První etapa rekonstrukce ulice Mládeže zahrnovala úsek od bývalé restaurace Družba ke křižovatce s Košťálkovou ulicí. Kromě nového povrchu vozovky a chodníků se zvýšil i počet parkovacích stání. Za tyto stavební úpravy zaplatilo město ze svého rozpočtu 6,17 milionů korun, dalších několik set tisíc si vyžádalo nové veřejné osvětlení. Navazovat bude úprava okolních parkových ploch a oprava chodníků, které spojují ulici Mládeže s ulicemi Plzeňská a Košťálkova. Po skončení stavebních prací na objektu archivu Muzea Českého krasu se počítá s rekonstrukcí zbývající části ulice.

Plzeňská nabízí široký chodník i pruh pro cyklisty

Výstavba zahrnovala výstavbu nových chodníků na jižní straně Plzeňské ulice, které zde chyběly a rekonstrukci chodníku na severní straně ulice s přidáním cyklostezky. Součástí stavby bulo i nové osvětlení ulice Plzeňská. Celá akce si vyžádala investici celkem 17,5 milionu korun. Městu se podařilo získat na vybudování chodníků i cyklostezky dvě dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Tyto dotace činí celkem 6,4 milionu korun.

V budoucnu by město chtělo mezi Plzeňskou ul. a cyklostezku vysadit alej stromů, která by v daném místě pomáhala snižovat hluk z dopravy a na chodníku a cyklostezce vy vytvářela stín.

Podle prvních ohlasů si chodci pochvalují především šířku chodníku. Lidé ale nesmí zapomínat, že zde přibyl pruh pro cyklisty. Bohužel již došlo k první kolizi. Paní při venčení svého psa se sice pohybovala v části vyhrazené pro chodce, pes na vodítku šel ale v cyklopruhu.  Došlo tak ke střetu s cyklistou a ke zranění chodkyně. Město Beroun proto apeluje na občany, aby se pohybovali jen v části určené pro chodce a nezasahovali do pruhu vymezeného pro cyklisty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…