Hlavní obsah

Cesta ke zlatu? Bitva s vyskočeným malíčkem i finále bez soupeřky

Praha

Zlaté Turecko. Barvu tohoto kovu si odvezla z mezinárodního turnaje v Istanbulu zápasnice Adéla Hanzlíčková, která stále bojuje o účast na olympiádě v japonském Tokiu. Češka první dva zápasy vyhrála, finále se ale nekonalo, nenastoupila ji z důvodu zranění soupeřka Bude Tosunová.

Foto: Ladislav Adámek

Ilustrační foto: Adéla Hanzlíčková a Lenka Hocková-Martináková při tréninku.

Článek

„To, že mi soupeřka nenastoupí, jsem se dozvěděla pár minut před finále. Upřímně jsem za to byla docela ráda, protože jsem si poranila v druhém zápase nohu a nechtěla jsem to moc pokoušet," řekla rodačka z Brna pro czech-wrestling.cz.

Hanzlíčková měla ve váze do 68 kilogramů osm soupeřek. Nejdříve na ní nenašla recept Seda Basgolová, v semifinále odešla poražena také Irina Netrebaová.

„Před turnajem jsem se cítila dobře. Hezky vyrovnaně a klidně. Váhu jsem naštěstí nemusela upravovat ani trošku, protože tu byla dvoukilová tolerance, z čehož jsem měla velkou radost," přiznala pětadvacetiletá zápasnice, která poslední dva týdny laborovala s malíčkem. Ten ji při druhém duelu v Turecku vyskočil a bolest byla na světě. "Začal mi vyskakovat z kloubu," upřesnila česká reprezentantka nepříjemný problém.

Další turnaj čeká Hanzlíčkovou za týden ve Švédsku a v únoru bude bojovat na mistrovství Evropy. „Šance nominovat se na olympijské hry budu mít v březnu v Maďarsku, poté na konci dubna v Bulharsku," dodala Češka, která poznala atmosféru pod pěti kruhy už v roce 2016 v brazilském Riu.

Reklama