Plíšková v parádním semifinále přežila mečbol Ósakaové, Kvitová neudržela vedení

11. 1. 2020, 07:28
Aktuality 173
WTA BRISBANE - Karolína Plíšková si v Brisbane zahraje o již třetí titul během čtyř let. V dnešním semifinále proti Japonce Naomi Ósakaové sice čelila mečbolu, ale soupeřka šanci nevyužila a česká tenistka parádní bitvu po takřka třech hodinách boje otočila. Ve finále může pomstít svou krajanku Petru Kvitovou, která podlehla Američance Madison Keysové, přestože vedla 6-3 a 2-0.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková zahajuje sezonu čtvrtý rok po sobě v Brisbane a ani letos nechyběla v semifinále. Dnes se z něj už potřetí dokázala dostat finále, které v letech 2017 a 2019 pokaždé přetavila v titul.

V dnešním semifinále sedmadvacetiletá Češka vyhrála bezmála tříhodinovou bitvu se světovou čtyřkou Naomi Ósakaovou. O pět let mladší Japonku udolala 6-7 7-6 6-2, když ve druhém setu za stavu 5-6 při podání soupeřky odvrátila mečbol, a oplatila jí porážku ze semifinále loňského Australian Open. V celkové bilanci se ujala vedení 3-2.

"Byl to asi nejlepší zápas, co jsem tady odehrála, a asi i nejdelší," řekla na kurtu Plíšková, které se v Brisbane daří; s šestnácti vyhranými zápasy je nyní nejúspěšnější hráčkou turnaje.

Obě hráčky dnes skvěle podávaly. V prvním setu měla dva brejkboly pouze Plíšková, ale za stavu 4-4 je nevyužila a proměnit nedokázala ani dva setboly v tie-breaku, který prohrála po velkém boji 10-12.

Ve druhé sadě přišla jako první o servis Plíšková, která udělala za stavu 5-5 při brejkbolu dvojchybu. Ósakaová poté podávala na výhru, ale při mečbolu trefila síť a Plíšková se nastartovala k obratu.

Češka využila faktu, že byla soupeřka po nevyužitém mečbolu rozhozená. Tie-break vyhrála 7-3 a na úvod rozhodující sady jí vzala podání. Za stavu 3-2 se dostala z nepříznivého skóre 0-40 při svém servisu, získala 11 fiftýnů v řadě a náskok už nepustila. Zápas ukončila již při podání soupeřky, byť po dvou nevyužitých mečbolech odvracela tři brejkboly. Nakonec využila třetí mečbol, při kterém Ósakaová returnovala do autu.

"Bylo to o malých šancích. Ve druhém setu jsem se udržela ve hře, měla jsem štěstí při mečbolu, ale pořád jsem bojovala a vyšlo to," uvedla Plíšková, která hraje první turnaj pod vedením nové trenérské dvojice. Hlavním koučem je Venezuelan Daniel Vallverdu, kterému asistuje Ukrajinka Olga Savčuková.

Lounská rodačka Plíšková bude v neděli ve svém celkově 28. finále usilovat o první úspěšnou obhajobu titulu na okruhu WTA a celkově 16. trofej v kariéře. V minulé sezoně se radovala z triumfu pětkrát.

Poslední soupeřkou Plíškové bude světová třináctka Madison Keysová, s kterou se dosud nestřetla. "Je to jediná hráčka ze špičky, s kterou jsem nehrála, ale hodněkrát jsem ji viděla. Bude to určitě dobrý a těžký zápas," očekává světová dvojka Plíšková.

Keysová už v prvním semifinále zabránila čistě českému finále, když po obratu zdolala Petru Kvitovou a ve vzájemné bilanci se ujala vedení 4-3.

Kvitová při své páté účasti v Brisbane ztratila úvodní sadu proti Anastasii Pavljučenkovové, ale Rusku poté z kurtu vystřílela a suverénně si poradila i s kvalifikantkami Ljudmilou Samsonovovou z Ruska a Američankou Jennifer Bradyovou.

Další výhru však šampionka ročníku 2011 nepřidala. I když byla v první polovině dnešního semifinále proti Keysové jasně lepší hráčkou a dostala se do pohodlného vedení 6-3 2-0, přestal jí fungovat servis a náskok neudržela. Od té chvíle prohrála sedm her v řadě a nasazenou Američanku už zastavit nedokázala.

V rozhodujícím dějství sice Kvitová ještě dvakrát dokázala smazat manko brejku, jenže sama brejk nikdy nepotvrdila. Nasazená osmička hned první šanci utkání dopodávat využila a zvítězila 3-6 6-2 6-3.

Čtyřiadvacetiletá Američanka Keysová bude v neděli ve svém jubilejním 10. finále útočit na první triumf na australském kontinentu a celkově šestou trofej.

Kvitovou nyní čeká přesun na nový turnaj do Adelaide, kde se coby nasazená trojka v prvním kole střetne s Číňankou Qiang Wang. Po skončení poslední generálky bude obhajovat loňské finále na Australian Open.

• WTA PREMIER BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 1.500.000 dolarů
sobotní výsledky (11. 01. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Kar. Plíšková (2-ČR) - Ósakaová (3-Jap.) 6-7(10) 7-6(3) 6-2
Keysová (8-USA) - Kvitová (5-ČR) 3-6 6-2 6-3
• Čtyřhra - semifinále •
Su-Wei Hsieh/Strýcová (1-Tchaj-wan/ČR) - L. Kičenoková/Z. Yang (Ukr/Čína) 7-6(3) 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

173
Přidat komentář
mahycek
Zdravím i v ženském v roce 2020. Asi to víte, ale nedá
mi to. Karolínu dávají v 05.00 na STV 2 ( slov. dvojka).
Reagovat
lvicek
Prohra Peti me moc mrzi. Na zacatku to vypadalo fakt dobre, pak byl spatny ten rebreak a zacalo se to sypat. Ale Pete asi dnes chybela trochu fyzicka proti strilejici Keys a dost mozna tomu hodne pridalo mistni pocasi. Doufam, ze na AO se bude darit jeste o ten malicky kousek vic, proste jako v tom prvnim setu :). V predchozich zapasech a do toho druheho setu dneska se mi moc libila, jeste kdyby to podani slo trochu lip! Kaje gratuluju, videla jsem zatim jen prvni set, takze to lepsi me asi minulo. Skoda, ze Petka to finale nedala, takove finale bych si dala rict!
Reagovat
Lina
To je přece jedno jestli jsi zmínil giagnónu nebo ne, protože o jeho nemoci určitě víš a zaútočil jsi.
Promiň, jen jsu na takové věci citlivá.
Reagovat
Lina
Pardon, to je Vzkaz pro El Nina.
Reagovat
rybicka
Kája nedopřála porazit Riskeové třetí Češku v řadě za sebou. Snad to zítra napodobí a nedopřeje to ano Keysové. Na modlení nedám, ale určitě si to protrpím :-)
Reagovat
tommr
jj Karolína by měla pomstít Marii a Petru. Dva český skalpy na jednom turnaji musí Keysový stačit ...
Reagovat
blixa
Klidně na modlení dej, fráterníci budou mít radost a uděláš si očko a nahoře ;-) Možná se Bůh přimluví u Wollanda, ten má přeci jen trochu větší možnosti :-D
Reagovat
blixa
https://www.idnes.cz/sport/tenis/marketa-vondrousova-navrat-adelaide.A200111_145334_tenis_par
Reagovat
Jabadu
"Ta naše Kájinka odshora odspoda tóóó je pěkný zařííízení ..."
"Co si to dovoluješ, takhle pracovat v pekle?! ... Zničíš nám dobrou pověst!!" ...
Reagovat
misa
Aspoň je vidět, jak těžkou soupeřku měla Maruška v 1. kole.
Reagovat
misa
V Hobartu se Mařenka setká v 1. kole s CiCi, pak vítězka Kudermetova/Stosur. Z toho by nějaké body do rankingu mohly přibýt.
Reagovat
EllNino
Maruška a Katka Siniaková prohrály v 1. kole s vítězkou a (zatím) finalistkou turnaje :)
Reagovat
lars
Osaka - Plíšková je o level horší než Petra - Mad, protože kromě servisu ani jedna z nich nepředvedla zhola nic.

0/?12
Reagovat
bIbec
ten druhý zápas se mi líbil víc. Bylo to takové pohlednější. Ale samozřejmě to neznamená, že zítra vyhraje Karolína.
Reagovat
misa
Kvěš ať píše kdekoliv, tak mu lidi za chvíli začnou nadávat. Ale s komentáři ve stylu "Hlupáky to možná pobaví. Ti, kteří rozumí tenisu, ví, že mám pravdu." se tomu nejde divit :)
Reagovat
lars
J.K. by potreboval poradne " narezat na holou " , pak mu rict , ze to bylo taky zhola nic . :)
Reagovat
EllNino
To znamená, že Karolína bude nasazená jako číslo 2, Petra jako číslo 7, Markéta jako 15, Muška jako 20 a Bára jako 32! :)

5 nasazených tenistek jsme podle mě na GS ještě neměli, super :) Ale teď to ještě potvrdit nějakými výkony :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrých zpráv není nikdy dost.
Reagovat
Dobry-den
Jaký rozdíl oproti klukům. Berďa pryč, Lukáš už jen paběrkuje, Jirka ani nezkouší kvaldu...
Reagovat
tommr
to je skvělá zpráva. Mj. to zaručuje to, že se tyto naše elitní tenistky nepotkají v prvních dvou kolech ...
Výborný nasazení si vybojovaly i Hsieh/Strýcová (1) a Krejčíková/Sinaková (4) v deblu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda. Nechápu, že z toho někdo může mít radost...
Reagovat
SpacialRecognition
má radost, že naše hráčky jsou nasazený, ne že je Andreescu zraněná. Chápeš psaný text?
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel, Pliskova letos ten Grandslam uz vyhraje
Reagovat
Dobry-den
Smutné. Fňuk fňuk.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo tu fnuka? Leda ty. Chces kapesnik dmntku?
Reagovat
Dobry-den
Vem si prášek a bude to zase dobrý, však to už znáš.
Reagovat
VlS
ty Kájo
Reagovat
peggy
Blahopřeji,Karolino,jsi proste Ceska jednicka!!!
Reagovat
Krisboy
To víš, že je, Máňo, to víš že je...
Reagovat
Andrew89
Jsem bohuzel nevidel. Peta na uvod semi coz je rozhodne lepsi start nez loni. Podle toho co jsem cetl asi dosly sily. Neva,nejdulezitejsi je Gs a myslim ze si alespon zahrala:) v zapasech co jsem videl vypadala velmi dobre,nemam duvod se bat.

Karolina a jeji turnaj a opet to potvrzuje, zapas jsem bohuzel nevidel. Karoline tehle turnsj sedi,coz uz potvrzuje nejaky patek. Uvidi se dale. Finale je otevrene bych rekl:)
Reagovat
SpacialRecognition
Ashleigh Barty (1) vs Bye
Anastasia Pavlyuchenkova vs Anett Kontaveit
Angelique Kerber vs Sloane Stephens
Q/LL vs Marketa Vondrousova (8)

Belinda Bencic (4/wc) vs Q/LL
Julia Goerges vs Priscilla Hon (wc)
Danielle Collins vs Q/LL
Q/LL vs Sofia Kenin (7)

Kiki Bertens (5) vs Maria Sakkari
Anastasija Sevastova vs Donna Vekic
Dayana Yastremska vs Q/LL
Qiang Wang vs Petra Kvitova (3)

Aryna Sabalenka (6/wc) vs Su-Wei Hsieh
Q/LL vs Barbora Strycova
Q/LL vs Ajla Tomljanovic (wc)
Bye vs Simona Halep (2)
Reagovat
EllNino
No ... tak Markéta dokonce nasazená :) Pořád si na to na ak dobře obsazených turnajích zvykám :) ... Snad vyjde aspoň první kolo, vůbec nevím, co od ní mám čekat po takové době

Petra (pokud přijede a asi ano) nevím, jak na tom bude po dnešku, prohra asi bude dost mrzet, tam se nedá předvídat nic ... ale je tam zase střecha, tak dobrý :)

No a Bára nakonec nemusí do kvaldy, kterou by ani nestihla a těžko říct, jestli se neodhlásí, když teprve zítra hraje finále v Brisbane ...

Jinak podobné složení jako v Brisbane s pár holkama z Shenzhenu, Bel a Aryna zažádaly o WC koukám
Reagovat
tommr
Markéta je sice nasazená, ale od druhýho kola jí čeká učiněný peklo ...
Petra má poměrně slušnej los, ale je otázka jestli tam vůbec bude startovat. Dneska vypadala, že toho má tak akorát ...
Reagovat
dadaft
teda Maria Sakkari si to letos vyloženě vyžírá - 1K Bribane Osaka, 1K Adelaide Bertens .......... to ujde.
Reagovat
Dobry-den
Dobře jí tak.
Reagovat
Jon61
Že by karma?
Reagovat
Fandina
super. Hrála v pohodě a bylo to super. Grafika. Doufám, že zítra to bude také tak. Jen doufám, že Klíče nebudou moc rychlé. Ósaka taky hrála výborně, ale mám dojem, že Nad hrála trochu rychleji.
Reagovat
Fandina
Gratulka ne grafika a Mad :-).
Reagovat
sojka1
ale neee, grafika nadchazejiciho zapasu by mohla zustat podobna.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
sojka1
zapas jako remen, tam bylo vsechno, pekne Kaja! :-)
Reagovat
lars
nebylo, pekny loby jsem od Karol nevidel
Reagovat
Krisboy
Létaly rakety, praskaly umpajry? Jestli ne, zápasu něco chybělo.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Dobry-den
Obrovská gratulace.

Přiznám se, že mě dnes Karolína velice příjemně překvapila. Naomi vedla o set a brejk, podávala na vítězství a měla i měčbol. Bylo to prakticky prohrané. Dneska ale Karolína příkladně zabojovala, ukořistila druhý set v tajbrejku a ve třetím už nalomenou Naomi dorazila.

Tohle byl přesně typ zápasu, které jsme zvyklí, že Karolína pravidelně prohrává - semifinále, zápas proti top hráčce v pokročilé části turnaje. Kolik takových vyhrála a kolik jich prohrála, řekněme proti hráčkám top 10? Asi to moc hezká statistika nebude.

Dneska se jí to ale povedlo ubojovat a věřím tomu, že ji tahle výhra může hodně psychicky nakopnout. Ale říkám to tu pořád a zopakuju to i dnes - z jednoho zápasu nejdou dělat závěry.
Dneska to ale bylo opravdu hodně dobré a byl bych rád, kdyby Karolína v takových výkonech pokračovala i nadále. A to minimálně v příštích 8 zápasech. ;-)

Ještě jednou Gratulka!
Reagovat
Torn
Super zápas. Příjde mi, že s Olgou je Kája v pohodě ještě víc než byla s Conchi atd. Nevzteká se zbytečně, je dobře naladěná, ale uvidíme co během sezóny, je to první turnaj. To má velkou motivaci každý.

Zítra Mad. Výhoda pro Karolínu je, že má víc zkušeností s finále a víc si tady věří. Madison je navíc mimo USA vždycky trochu horší, tak uvidíme.
Reagovat
EllNino
Madison je mimo USA sice trochu horší ....tady to ale teda neplatí úplně, ona má úspěchy i mimo USA, zahrála si SF na AO i na RG, má finále z Říma, je fakt, že tituly má hlavně z USA :)

Ale ona má spíš neustále zdravotní problémy ... teď se zdá, že je konečně trochu v pořádku a může naplno prodávat svůj talent, který měla vždycky :)

Uvidíme, bude to hodně o servisu, ale jako bych řekl o Petře, že to měla dneska ve svých rukou spíš ona nebo to bylo tak 50:50, tak teď bych to viděl tak, že pokud to tam Madison bude padat, tak s tím Karolína moc neudělá, protože ta úderová síla je na straně Mad ... Karolína musí hrát chytře a hlavně dobře podávat, tak uvidíme
Reagovat
Torn
Ona to i včera řekla, že ze čveřice ona, Petra, Mad a Naomi je asi nejvíce defenzivní, jakože nejméně útočnou hráčkou.
Reagovat
EllNino
no to asi jo :) i když ta Naomi taky není úplně tak útočně laděná jako jsou Madison a Petra, ty jsou pro mě jak zrcadlo, akorát jedna hraje pravou a druhá levou ... a Madison má lepší servis, Petra zase hru na síti a technický věci (ne zrovna dneska, ale to se hrálo proti velkým ranám, to technika úplně bohužel neplatila)
Reagovat
Torn
No, každopádně úderově je to koukatelné. Jsou hráčky, které jsou nekoukatelné, jako třeba Giorgi. :D
Reagovat
blixa
No dovol ??!!!! Nekoukatelné ??? Znáš hezčí prdelku na okruhu než má Camilka ?
Reagovat
Torn
Myslím na její tenis. :D Na ní bych neřekl křivého slova. :D
Reagovat
blixa
No co, bum, prásk. Buď to lítá, nebo to nelítá. Proč ne ;-)
Reagovat
drabona
Dopadlo to přesně obráceně, než jsem čekal a určitě nejsem sám. Myslím, že letošní sezona bude z tohoto pohledu pro české fanoušky velice zajímavá, pokud se přidají některé další naše naděje z první stovky !?
Reagovat
vrabejka
Skvělý start sezony. Ted jen aby to nebyla jediná vlaštovka jako v minulé sezoně.
Reagovat
Torn
Jediná asi ne. :D Myslím si, že Kája i Petra měly dost solidní první část sezóny.
Reagovat
bIbec
hlavně ten Řím. To byl její moment sezóny 2019.
Reagovat
aape
ještě ke konci 2. setu to nevypadalo,
ale je to tam!
Gratulace k vítězství nad těžkou soupeřkou!
Reagovat
EllNino
Bomba, gratulace :)

Finále už je mi asi jedno, Madison je v laufu, spíš věřím jí, i proto, že bude asi trochu více odpočatá ... ale uvidíme, jak to nakonec dopadne
Reagovat
Petr_Fisk
Věřím v Brisbane Karolíně.
Reagovat
bIbec
Kájo, Kájo. Bejt to GS zápas, tak to bude mít úplně opačný průběh. To už je taková česká špecialitka, vymetat pouťáčky před grand slamama. Ještě Kvítí příští týden vyhraje to Adelaide a maj to holky sečtený.
Reagovat
Petr_Fisk
Třeba ne. Počkejme si na AO a uvidíme.
Reagovat
tommr
no já bych Brisbane jako "poutáček" rozhodně neoznačoval. Vždyt tady ze špičky kromě Halepky a Andreescu nikdo nechybí ...
Reagovat
smazaný uživatel
matka zasloužilá
Reagovat
rybicka
Matka si vybrala menší konkurenci.
Reagovat
tommr
jj ta si do Brisbane asi netroufla ... :)
Reagovat
rybicka
Chce jisté vítězství.
Reagovat
Vlk-v-trave
V jejim pripade to nebyl spatny napad, ale nejsem si jist, jestli nabranim sebevedomi na tomto turnaji zvladne finale GS na AO...ocekavam, ze opet ve finale prohraje, ted jeste otazka, kterou bychom mohli resit, s kym to bude:)?:)
Reagovat
tommr
letos už doufejme do žádnýho GS finále neproleze ...
Reagovat
blixa
Pouťáček s osmi hráčkami TOP10 ? Chasníčku, občas skutečně dostojíš svému nicku ;-) :D
Reagovat
EllNino
no spíš to myslel asi tím, že to je jen Premier a Karolína a Petra mají velkou oblibu ve výhrách generálek před GS (Brisbane, Sydeny, Eastbourne, Birmingham, New Haven atd.) Ještě že není Premier turnaj těsně před RG :))
Reagovat
lars
jale je velmi silne obsazen
Reagovat
lars
* ale je ..
Reagovat
EllNino
to rozhodně, ale to z něj Premier 5 nedělá :) prostě generálka no, kde naše holky většinou válej
Reagovat
bIbec
je dobře obsazenej, vo tom žádná.

Ale kdo si to bude pamatovat?
Reagovat
EllNino
to zas ne, já si pamatuju většinu turnajů, co naše holky ovládly teda ... i pár dalších, ale odpověď je asi český fanoušek
Reagovat
lars
cleni rodiny Pliskovych a nekteri fans tenisu :)
Reagovat
lars
Blbci si to asi pamatovat nebudou :)
Reagovat
SpacialRecognition
Ještě září - říjnu by takovéhle zápasy Karolína prohrávala.

Gratulace!
Reagovat
Petr_Fisk
Souhlas.
Teď jen aby potvrdila vzestupný trend v dalších měsících.
Reagovat
Pavlis
Nejprve 5-1 v prvním setu, pak drama s jeho finišem, následně menší odskok na 2-0 ve druhém.. To byl zároveň okamžik, kdy už měla Peti po zápase :(

Došlo k tomu jednoduše, její hra se zasekla v závěru prvního setu, soupeřka si ji vodila po kurtu, vracela jí neuvěřitelné míče. Trefovala se Petře do servisu, ta tak neměla žádnou zbraň. Tlak a stavy typu 15-30 taky udělalo své.

A samozřejmě, Keys se postupně rozehrála, uklidnila, poradila s trenérem a hotovo. Nic těžkého. Petra, pokud chtěla ještě cokoli uhrát, i v rámci gamů, musela se totálně kousnout, ale tyhle stavy ji hodně vyčerpávají a o to hůře se jí pak hraje.

Celková bilance s Američankami je tak po dnešku prohloubena do záporu ještě víc. A platí ta nejdůležitější věc, bez servisu vyhrát nelze. Ale jo, v té první polovině zápasu to bylo hratelné i nadějné, ale nedopadlo to.
Reagovat
Vlk-v-trave
Kaja s Naomi. Moc pekna bitva.
Kaje gratulace, verim ji na obhajobu:)
Reagovat
Petr_Fisk
Já taky.
Reagovat
tommr
Karolína vstala z mrtvých a nádhernou bitvu o postup do finále vyhrála! Zároven si tím zajistila i nasazení na AO jako číslo 2 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Savčuk na ni má ten správný vliv. Teď je tam ta pravá pohoda. Radost na ně pohledět.
Reagovat
tommr
jj zdá se, že si spolu dobře rozumí ...
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Petr_Fisk
Už loni jsem měl z "chemie" mezi Karo a Olgou výborný pocit...
Tohle by opravdu mohlo fungovat, ačkoliv Conchita byla také hodně dobrá volba.
Reagovat
annah
Tak to bychom měli! Gratulace Karolíně!!! Paráda!!! Škoda, že Petra prohrála. Mohli jsme mít české finále!
Reagovat
Petr_Fisk
Taky jsem si to přál, ale nejsem si jistý jestli to také chtěly Petra s Karolínou...:)
Reagovat
tommr
tak jistý je jen to, že obě chtěly určitě postoupit do finále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
+1 škoda
Reagovat
Petr_Fisk
Gratulace Karolíně k výhře nad houževnatou Naomi.
V následujících týdnech uvidíme, jestli se Karolína opravdu "v hlavě" posunula nebo jí jen vyhovuje "aura" Brisbane...:)
Reagovat
smazaný uživatel
+1 Snad se už konečně posunula.Když tak tohle jí určitě posune.
Reagovat
smazaný uživatel
vyhrála. Dobré-konečně něco. Gratulace.
Reagovat
com
uz jen dopodavat a je to tam :)
Reagovat
tommr
a povedlo se! :)
Reagovat
smazaný uživatel
+1 sice se víc potila, ale je to tam. Přesvědčivý výkon.
Reagovat
com
jeste aby se povedlo i zitra, aby byla na AO dostatecne nabuzena :o)
Reagovat
tommr
Keysová je teoreticky slabší než Osaka, ale v praxi to může být naopak ...
Reagovat
Petr_Fisk
Nový den, nový zápas...
Uvidíme jak se holky vyspí...:)
Reagovat
tommr
těžko se to tipuje, protože ač je to k nevíře tak holky spolu ještě nikdy nehrály ...
Reagovat
aape
taky mi to připadá neuvěřitelný,
asi ji automaticky přidělují Petře
Reagovat
Jon61
Druhý brejk!! Pokud neodejde Karolíně servis, tak je to doma. Naomi je psychicky dole.
Reagovat
Petr_Fisk
Letos ji vidím poprvé a mám z ní dobrý pocit. Zatím to vypadá na posun - věří si a jde do toho.
Ósa Kakaová teď tahá za kratší konec, ale ona je sveřepý šakal a nedá zápas rozhodně lacino...:)
Reagovat
tommr
bojím se, aby Karolína nedopadla jako Petra. Petře taky stačilo k výhře udržet si podání a jak pohořela ...
Reagovat
Petr_Fisk
Pouhá intuice?...:)
Dnes ji Karolína porazí - uvidíme.
V letošní sezóně věřím víc Karolíně než Petře, ačkoliv jim přeji oběma. Karolína by mohla tento rok "překročit svůj stín".
Reagovat
tommr
jj Petra už se zdá být za zenitem. Karolína by se ještě mohla zlepšit ...
Reagovat
Petr_Fisk
Já mám hlavně obavu z těch "kostlivců", které na Petru vyskakují ze skříně...:(
Reagovat
petrulinka
myslím, že v PL by měli ještě volné místo
Reagovat
Jon61
Už také zavyla, když prohrála druhý set. :) Naomi je opravdu psychicky nalomená, už se její suverenita vytratila.
Reagovat
Petr_Fisk
Přeji opožděně hodně zdraví do letošního roku...:)
Reagovat
Jon61
Děkuji, a přání oplácím, mnoho štěstí. V mém případě, bohužel, platí, aby mi nebylo hůře. Tenisové zápasy jsou pro mne rozptýlením.
Reagovat
Petr_Fisk
Chtěl bych pomoci...
https://www.knihydobrovsky.cz ? nemoc-jako-rec-duse
Reagovat
tommr
pokud mě nešálí zrak tak prokletí (v tomto případě spíš kouzlo) tenisových turnajů zase jednou zafungovalo ... :)
Reagovat
annah
Teda kloubouk dolů před Kájou. Vyhrabat se z takové díry!Když šla Naomi na podání za stavu 6:5, a dokonce měla mečbol, myslela jsem, že je hotovo. V tomhle je tenis prostě úžasný. Hotovo není nikdy. Teda někdy je k tomu "hotovo" dál, někdy blíž. :-) Své by o tom mohl vyprávět Fedex po finále posledního Wimbledonu..
Reagovat
jirkaS
hotovo není nikdy > TRUE!
Reagovat
Petr_Fisk
Obzvláště s Naomi.
Reagovat
tommr
smůlu z prvního setu si Karolína vynahradila ve druhým setu kdy měla zase pro změnu štěstí. Třetí set se neodvážím tipovat ...
Reagovat
Petr_Fisk
Neboj se toho a tipni prohru. Bylo by fajn kdyby vyhrála...
Reagovat
George_Renel
Karolína dnes hraje skvělý zápas. Škoda koncovky prvního setu, už mohla být v šatně.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale druhej set si prohrála Naomi sama.
Reagovat
smazaný uživatel
A tím zřejmě i celej zápas.
Reagovat
Torn
Asi jako Karolína první set, kdy měla setball.
Reagovat
tommr
měla dokonce dva a o neproměněných BP ani nemluvím ...
Reagovat
lars
sama tezko. DF pri BB na 6:5 dala Karol
Reagovat
SpacialRecognition
fantastický match!
Reagovat
com
uz to jen vysperkovat vyhrou ve tretim setu!
Reagovat
Nenela
Dobry den preji, uz druhy den se mi nezobrazuji zasne komentare, muzu ke jen psat, coz tak nejak neni uplne ono. Nemohl byste se mrknout, v cem je problem?
Reagovat
George_Renel
Zkus resetovat filtr, stane se že překlikneš a je to.
Reagovat
com
tos ji teda poradil, kdyz si o nemuze precist :D
Reagovat
annah
Napiš jí to do vzkazů. Ty třeba přečte.
Reagovat
gigin
To je možná lepší.
Reagovat
Dobry-den
Jen pro zkoušku - naše komentáře v tomto vlákně vidíš?
Reagovat
annah
Sledujete někdo zápas Plíšková - Osaka na SportZone? Nevíte, proč tam nejede zvuk?
Reagovat
jirkaS
STV2
Reagovat
annah
Ten program z nějakého technického důvodu, který mi technik od kabelovky vysvětloval jako chybu při natahování kabelů u nás doma, nenaladím.
Ale proč na SportZone nejde zvuk u většiny dámských zápasů, když u všech jiných sportů i většiny mužských zápasů funguje?
Reagovat
smazaný uživatel
Zvuk na SportZone nešel většinu loňské sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
Při zápasech WTA.
Reagovat
annah
No právě. Nechápu důvod.
Reagovat
EllNino
je vypnutý
Reagovat
Vlk-v-trave
Obe hracky ted predvedly, ze se dokazi dostat z neprijenych BP na svem servisu. Bude to jeste poradna bitva. snad:)
Reagovat
com
jen aby tu nebyl po prvnim vyrovnanym setu rychlej konec :/
Reagovat
Jon61
Na začátku to vypadalo, že se bude jen podávat, ale nakonec došlo i na výměny. Zápas je vyrovnaný, v tie-breaku měla Naomi více štěstí.
Reagovat
Vlk-v-trave
asi predcasne finale. Hodne kvalitni match-up. TB o chlup lepe vysel Naomi. Ale verim ve tri sety:)
Reagovat
smazaný uživatel
zatím jí to baví-dobrý. nečekal jsem to
Reagovat
jirkaS
STV2 +1
Reagovat
dadaft
Výsledek je, jaký je, s tím se nedá nic dělat.

Petře na začátku druhého setu docela rychle došlo fyzicky -- měla set a brejk a v zásadě se ani po srovnání Madison na 2:2 ve druhém nic nedělo a nebyl důvod k panice............. přesto už tak brzy šla čelenka dolů a bylo vidět, že fyzicky Petra začala dost "šlapat vodu" a byla ráda, že je ráda -- herně šla dolů, třeba první servis měl v prvním setu úspěšnost velmi dobrých 72%, to šlo do háje........ a nejen servis.
A i když je obrovská bojovnice, nakonec to nešlo.

Zkrátka -- nevzpomínám si, kdy naposled šla čelenka dolů tak brzy, v podstatě ještě za vedení...
Reagovat
EllNino
nojo, Madison žije na Floridě, ta je na tohle zvyklá, běhat ve vedru a vlhku ... a to tam ještě mají ten stan přes kurt :)
Reagovat
petrulinka
Třeba včera ještě v průběhu prvního setu?
Reagovat
miros
Petru mám hrozně rád, jak se chová a jak někdy hraje.

Ale opět tragédie, tragédie a do třetice tragédie. Já to prostě nechápu. Ať zajde za psychologem, protože to je fakt hrůza. A víc se k tomu radši nechci vyjadřovat. Přeji ji hodně štěstí a zdraví. Ale ať s tou hlavou (psy hikou) fakt něco dělá. Pěkný den.
Reagovat
rybicka
:-)) Tady už nebude nic jinak a myslím, že i s tou "špatnou hlavou" toho zvládla hromadu...
Reagovat
Fandina
Možná bys měl s tou hlavou dělat něco ty. Fakt trapné.
Reagovat
sojka1
zkusim to po dobrem: tragedie opravdu vypada jinak... :-)) Nevidela jsem cely zapas, ale ten obrazek byl snad jasny, s ubyvajicimi silami pribyvaly chyby. Mad i pres tu kolibku cim dal uvolnenejsi, tedy duraznejsi a presnejsi, ty jedy pod nohy atd, co palila na Peti u site, byly smrtici, Peti tam vypadala mozna skolacky, ale at si to nekdo pri takove rychlosti zkusi.... Hraje vabank, protoze hraje srdcem, na to je kazdy psycholog kratky... :-)))
Tak snad ted snad nase Zimni kralovna... ;-)
Reagovat
tommr
no přijít o tak dobře rozehranej zápas ze stavu 6:3 2:0 svým způsobem tragédie opravdu je ... :(
Reagovat
EllNino
no, když to bereš takhle, nedivim se, že jsi měl zdravotní problémy
Reagovat
tommr
tak to by mě ani nenapadlo, že rakovinu může člověk chytnout když moc prožívá zápasy ...
Reagovat
EllNino
tak pokud se denně stresuješ, tak je to vynikající podhoubí
Reagovat
tommr
tak díky za radu. Díky tobě ted už vím jak předcházet všem nemocem ... :)
Reagovat
rybicka
Rada to je dobrá, jen praktikování bývá náročnější - jako u všech dobrých rad.
Reagovat
Lina
vždycky jsi na mě působil sympaticky narozdíl od Tommra. Souhlasím s tebou, že stres přispívá k téhle hnusné diagnóze, ale vytahovat na kohokoliv jeho nemoc, zvlášť když jde o blbost, je smutné nebo spíš ubohé, ať je nevraživost sebevětší. On si ji určitě nepřál. Navíc vztah Tommra k Petře, když prohraje, musíš znát.
Reagovat
EllNino
tak nemoc vytáhl sám, já napsal zdravotní problémy ...
Reagovat
com
proste si ubohej no, vi to kazdej
Reagovat
EllNino
lol :D hezký, jak tady slídíš jako odpornej parazit a čekáš na každou moji zprávu :D
Reagovat
Lina
Že to říkáš zrovna ty.
Reagovat
Krisboy
Já to nevím.
Reagovat
Fandina
Já to viděla až od druhého setu a tam hrála Klíče líp. Byla rychlejší a moc nechybovala. Petra byla slabší, i když se snažila, hlavně v půli třetího setu, nicméně to nestačilo.
Reagovat
Dobry-den
Tak já nevím. Pro někoho je tragédií třeba pád letadla, úmrtí někoho blízkého, pro někoho je to zase ztráta vedení. Každý jsme jiný.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak pravda...nakonec pojeti pochazi z rectiny, znamena to zpev kozlu...pro pripominku, kozel jako symbol byl spojen se smrti.

Dulezite na Tragedii je, aby se hrdina dostal do neresitelneho konfliktu s vlastnim osudem, no a v marnem boji podlehl, a to nejen s vlastnim osudem, ale podleha i se zakony prirody, nebo moralnimi principy atd. konec je v tragedii jasny.... hrdina je dohnan k vlastni zahube, po heroickem a marnem boji.

Rika se, ze tragedie, nez se stala pouhou divadelni zabavou pro lidove pobaveni,... mela zajimavy vyznam, a dokonce pozitivni!!!, nebot se clovek mel ucit na tomhle formate posilit sam sebe na svych prohrach, aby v nem jak nejrychleji umrely slabosti ruzneho druhu.

...takze z tohoto hlediska ano, ale pozor... pouze v pripade, ze se Petra posili z prohry a umre v ni slabost, tedy nervoza ze saka , nez nastoupi do dalsiho zapasu:)
Ale asi tohle si nemel na mysli, hovoric o tragedii:)
Reagovat
Kozoroh
Zde na TP mluvíme o tragédiích v tenisovém kontextu. Samozřejmě, že v porovnání s pádem letadla nebo střelbou do lidí v ambulanci jsou ztráty vedení v tenisových zápasech nicotné.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale preci ona k nemu chodi...pane mirosi. A bohuzel bude muset k nemu chodit asi jeste dlouho, nebot to co se ji v zivote stalo, nebude tak lehke prekonat. To, co se ji stalo zivote bych nazval spis tragedii...

A jestli jde o samotnou hru, tak souhlas se sojkou. Sama Petra hlasila Vankovi, ze fakt uz nemuze, ze se citi hotova
,,,...na saku se odstrelila, takze se opravdu dalo uz jen cekat, jestli Madison nechytne svou fajnou autovou vlnu, coz u Mad se i celkem stava.

Finale neni, ale na AO se bude hrat podle mne pod strechou, takze doufam, ze po turnaji to Petra bude brat pozitivne, lepe nez jeji fans, kterym ja ani nejsem, a myslim, ze jeji fanousci muzou cekat zajimave veci:)
Reagovat
smazaný uživatel
Příště stačí, když se k tomu nebudeš vyjadřovat.
Reagovat
EllNino
6:3 2:0 vypadalo slibně, ale tak nějak se to postupně začalo překlápět a pak už byla Madison lepší, servis nepomáhal, hlavně si to dneska ostřelila na síti, v tom gamu za stavu 3:4 to bylo hrozný ... ještě v sobě našla sílu, ale když si na servisu prohrává skoro vše, tak se pak těžko vyhrává ...

Celkově slušný vstup do sezóny, to Adelaide bych úplně nedoporučoval, ale tak uvidíme, jestli tam pojede nakonec nebo ne

GL v Melbourne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist