Tenistky Krejčíková se Siniakovou získaly v Šen-čenu pátý společný deblový titul

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vstoupily do sezony ziskem pátého společného deblového titulu. České fedcupové reprezentantky porazily v sobotu ve finále turnaje v čínském Šen-čenu domácí dvojici Tuan Jing-jing, Čeng Saj-saj 6:2, 3:6, 10:4.

Tento článek je více než rok starý.

Šen-čen/Čína Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nasazené dvojky Krejčíková se Siniakovou v souboji o titul ztratily na turnaji poprvé set, ale díky jasně vyhranému super tiebreaku je to mrzet nemuselo. V Šen-čenu vyhrály na druhý pokus. Před dvěma lety na začátku své obnovené spolupráce ještě ve finále neuspěly, poté však získaly grandslamové tituly v Paříži a ve Wimbledonu. Loni společně triumfovaly v Torontu a Linci.

Ve dvouhře vyhrála první turnaj v kariéře ruská tenistka Jekatěrina Alexandrovová. Přemožitelka Siniakové z prvního kola porazila ve finále 6:2, 6:2 Rusku reprezentující Kazachstán Jelenu Rybakinovou, která v pátečním semifinále vyřadila Kristýnu Plíškovou. Alexandrovová navázala na měsíc staré vítězství nad Rybakinovou z české extraligy.

Tenisový turnaj žen v Šen-čenu v Číně (tvrdý povrch, dotace 775 000 dolarů):

Dvouhra - finále:
Alexandrovová (5-Rus.) - Rybakinová (7-Kaz.) 6:2, 6:4.

Čtyřhra - finále:
Krejčíková, Siniaková (2-ČR)
- Tuan Jing-jing, Čeng Saj-saj (3-Čína) 6:2, 3:6, 10:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme