Shift Keyboard je speciální klávesnice pro Apple Watch

Shift Keyboard je speciální klávesnice pro Apple Watch
2020-01-11T18:00:02+02:00
• 11. 1. 2020

Chytré hodinky společnosti Apple vždy umožňovaly odesílání zpráv, ovšem ne stejným způsobem jako na iPhone kvůli zjevným rozdílům ve velikosti obrazovky. Zatímco Apple uživatelům navrhuje používat hlasové diktování, vývojář Adam Foot přišel s jiným a možná i lepším řešením. 

Shift Keyboard promění vaše hodinky ve psací nástroj

Vývojář Adam Foot právě zveřejnil svou aplikaci Shift Keyboard, která dodá chytrým hodinkám s logem nakousnutého jablka skutečnou klávesnici. Jedná se vlastně pouze o zmenšeninu klasické klávesnice, která je v rámci systému iOS k dispozici. Nabízí tedy veškeré znaky, které se na standardní klávesnici nachází. Podle prvních reakcí se zdá, že Shift Keyboard funguje lépe, než byste si mohli myslet. 

Ve skutečnosti aplikace nabízí dva typy klávesnice – Plná a Přesná. Můžete si tak vybrat, kterou zrovna chcete používat. Druhý zmíněný typ je podle recenzí nejviditelnější a nejjednodušší pro psaní. Nabízí totiž všechna písmena, čísla a speciální znaky ve velké velikosti. 

Můžete si zde dokonce i vybrat, zda chcete zobrazit přesnou klávesnici v abecedním pořadí QWERTY nebo AZERTY. Nejzajímavější možností je pak Plná klávesnice, jež zobrazuje klávesnici přesně tak, jako můžete vidět na iOS. Protože Apple Watch mají malý displej, tato klávesnice pracuje s předpovědmi a návrhy. 

Nevýhodou je, že díky Apple Watch SDK funguje Shift Keyboard jako samostatná klávesnice, nikoli jako klávesnice třetích stran. To v praxi znamená, že jej můžete používat pouze v nativní aplikaci Zprávy. Jde tedy spíše o koncept, než něco, co byste chtěli používat každý den.

Pokud si ale i přesto budete chtít aplikaci vyzkoušet, můžete tak učinit za jednorázový poplatek ve výši 1,99 dolarů (cca 46 Kč bez DPH). Aplikace vyžaduje Apple Watch se systémem watchOS 6.0 nebo novějším.

Zdroj: ww.9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat