11. 1. 2020 | Robin Mana

SPA - HBR 7:3 - Dorost přejel i Havlíčkův Brod

II/10, sobota 11. 1. 2020
Sparta - Havlíčkův Brod SPA - HBR
Sparta: Dlouhý – Ludvík, Ducháč (A), Tůma, Chvátal, Adamec (C), Horáček – Václavík, Mácha (A), Höll, Krupička, Straka, David, Červenka, Zembol, Pražák, Theimer, Vitouch, Senčák.
Havlíčkův Brod: Tuček (od 15. Kubík) – Jakubec, Besmák, Fišer, Vaněček, Kuchta, Číhal, Kutlvašr, Doležal – Dymák (A), Rauš (C), Janko, Holenda, T. Krejčí, D. Krejčí, Bačkovský, Hrdlička, Kravec, Prášek.
Branky a nahrávky: 8. Tůma (David), 15. Adamec (Zembol), 15. Krupička, 41. Adamec (Ducháč), 42. Senčák (David), 43. Mácha, 54. Mácha (Höll) – 1. T. Krejčí (Besmák), 20. Dymák (Besmák, Kutlvašr), 46. Holenda (T. Krejčí). Rozhodčí: Müller – Kotek, Lauko. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 96. Střely na branku: 36:21. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 6:2, 6:3, 7:3.
Po vysoké výhře ve Vítkovicích potvrdili sparťanští dorostenci formu i v domácím utkání s Havlíčkovým Brodem. Výsledkově dlouho otevřené utkání rozhodli ve třetí části třemi slepenými brankami během 122 vteřin. Svěřenci Dereka Stránského tak zaznamenali již dvanáctou výhru v řadě.

Komentář

Utkání pro domácí nezačalo nejlépe. Uplynulo pouhých 33 vteřin od úvodního buly a po přesném bekhendovém zakončení Tomáše Krejčího musel gólman Dlouhý lovit puk z branky hned po první střele. Spartou na nějakou dobu inkasovaný gól otřásl a trvalo necelých sedm minut, než dokázala zareagovat. Postaral se o to Jakub Tůma, jenž si kličkou roztáhl gólmana a po ledě poslal puk mezi jeho nohy do sítě. Domácí pak byli lepším týmem a ve druhé polovině úvodní třetiny tento fakt potvrdili dalšími dvěma brankami. Obrat zařídil po pohledné kombinaci zakončením do prázdné branky Andrej Adamec, na 3:1 zvýšil za další půlminutu precizní "Forsbergovou kličkou" Jan Krupička. Ten svým kouskem dokonce vyhnal z branky gólmana Tučka, kterého nahradil Kubík. Zlepšený výkon Sparty tak kalil pouze fakt, že všechny tři udělené tresty v první části byly právě na straně týmu z Holešovic. Krátce před pauzou toho střelou švihem k tyči využil Filip Dymák a do kabin se šlo za stavu 3:2.

Nejméně hokejové krásy nabídla prostřední část, což dokumentovala i nula v kolonce vstřelených gólů. Nic na tom nezměnila ani více než minutu trvající přesilovka Havlíčkova Brodu po vyloučení Ludvíka a Horáčka. Bez přehánění se dá říct, že na sparťana Dlouhého během oněch 69 vteřin nesměřovala jediná střela. Nejnebezpečnější akci druhé třetiny tak předvedl domácí Krupička, který se proháčkoval obranou soupeře, ale jeho střelu do protipohybu Kubík skvělým rozklekem zneškodnil.

V úvodu třetí části bylo na ledě pouze jedno mužstvo. Spartě vyšel vstup na výbornou a naservírovala svému soupeři tři přesné zásahy s minutovými rozestupy. Už po patnácti vteřinách využil zaváhání v obraně Havlíčkobrodských svým druhým gólem Andrej Adamec, po něm uplatnil důraz na brankovišti David Senčák a sotva se hosté stihli rozkoukat, tak i Adam Mácha. Červenomodří pak ještě dokázali kontrovat, když přesilovou hru využil střelou do horního rohu Tadeáš Holenda. Druhý dvougólový střelec Adam Mácha však necelých sedm minut před koncem dal forehandovou kličkou konečnou pečeť na sparťanské vítězství.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek