Andreescuová marodí s kolenem dál, na Australian Open hrát nebude

11. 1. 2020, 23:14
Aktuality 0
Světová šestka a vítězka loňského US Open Bianca Andreescuová nestihne kvůli zranění kolena Australian Open. Devatenáctiletá Kanaďanka je mimo hru od konce října. Svou neúčast v Melbourne potvrdil také Juan Martín Del Potro.
Bianca Andreescuová (© AFP)

Bianca Andreescuová má za sebou turbolentní sezonu, kterou začínala na 152. místě světového žebříčku a zakončila ji jako světová pětka. Teprve devatenáctiletá Kanaďanka totiž vyhrála prestižní turnaje v Indian Wells a Torontu a na US Open dokonce získala první grandalamový titul.

A to ji ještě přibrzdila zranění. Na jaře kvůli ramenu nehrála skoro čtyři měsíce a přišla tak o téměř celou antukovou sezonu i všechny turnaje na trávě. V říjnu si pak při premiéře na Turnaji mistryň poranila v druhém utkání proti Karolíně Plíškové koleno a problémy s ním má do teď.

I nadále tak podstupuje rehabilitaci a přichází o začátek nové sezony. Tento týden neobhajovala finále v Aucklandu a dnes oznámila, že se nestihne připravit ani na Australian Open.

"Bylo to těžké rozhodnutí, protože v Melbourne hraju moc ráda, ale musím dodržet rehabilitační plán. Už se nemůžu dočkat, až se zase do Austrálie vrátím," napsala na twitter šestá hráčka světa. Loni se v Melbourne dostala z kvalifikace a při premiéře v hlavní soutěže došla do 2. kola.

Na letošním Australian Open se nepředstaví také olympijská vítězka Monica Puigová z Portorika (loket), Němka Andrea Petkovicová (levé koleno), Běloruska Viktoria Azarenková a Ruska Věra Zvonarevová.

Kvůli přetrvávajícím problémům se zraněným kolenem přijde o účast na Australian Open také argentinský tenista Juan Martín del Potro.

Jednatřicetiletý šampion z US Open 2009 si loni v červnu na turnaji v Queen's Clubu podruhé během osmi měsíců zlomil čéšku v pravém koleně. Následně se podrobil operaci a od té doby se na kurtech neobjevil. Zdravotní problémy jej pronásledují celou kariéru, kvůli nim vypadl z elitní stovky žebříčku.

Kromě Del Potra se Australian Open nezúčastní ani Japonec Kei Nišikori (loket), Francouz Lucas Pouille (loket) či bývalá světová jednička Brit Andy Murray (pánev).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist