Cuevas v Adelaide neměl proti Opelkovi brejkbol, ale přežil 36 es i 3 mečboly

12. 1. 2020, 12:13
Aktuality 6
ATP ADELAIDE - Uruguayec Pablo Cuevas na úvod turnaje ATP 250 v australském Adelaide udolal osmého nasazeného Američana Reillyho Opelku, přestože soupeř nastřílel 36 es, nečelil žádnému brejkbolu a disponoval třemi mečboly.
Pablo Cuevas (© AFP)

Pablo Cuevas zahájil sezonu na ATP Cupu, na kterém prohrál dvouhry s Jošihitem Nišiokou, Rafaelem Nadalem i Nikolozem Basilašvilim. A blízko porážce - jediný míček - byl i dnes v prvním kole turnaje ATP v Adelaide proti a dvanáct let mladšímu Reillymu Opelkovi.

34letý Uruguayec prohrál první set a v tie-breaku druhého čelil třem mečbolům, nicméně všechny dokázal zlikvidovat a po obratu si dojít pro první vítězství v roce 2020.

A to navzdory tomu, že více než dvoumetrový Američan ve svém prvním zápase v nové sezoně nasázel 36 es, po servisu prohrál jen 14 míčků a nemusel odvracet ani jeden brejkbol. Cuevas zvítězil po 2 hodinách a 20 minutách hry 5-7 7-6 7-6.

O první čtvrtfinále od loňského srpna si 45. hráč světa Cuevas zahraje se Slovincem Aljažem Bedenem, nebo Američanem Tommym Paulem.

Nasazeného Američana vyřadil první hrací den také Alexander Bublik. Dvaadvacetiletý Kazach porazil 6-4 7-6 jen o půl roku mladší turnajovou osmičku Taylora Fritze, s nímž si poradil i loni na podzim na začátky cesty do svého dosud jediného finále na okruhu ATP v čínském Chengdu.

31. hráč světa Fritz, který začínal sezonu na ATP Cupu, ze čtyř letošních soupeřů porazil pouze tenistu ze čtvrté světové stovky Nora Viktora Durasovice. Bublik ve druhém kole čeká na vítěze duelu mezi Argentincem Londerem a Britem Evansem.

Turnaj ATP se do Adelaide vrátil po 12 letech. Představit se měl i šampion z roku 2007 Srb Novak Djokovič, aktuálně druhý hráč světa se ale krátce před losem omluvil. Tento týden totiž prošel se svou zemí do finále ATP Cupu, kde dnes Srbové v Sydney čelí Španělům.

Nasazenou jedničkou v Adelaide je domácí mladík Alex De Minaur, jenž se pokusí navázat na dobré výkony z ATP Cupu. Kvarteto nejvýše nasazených doplňují Kanaďan Felix Auger-Aliassime, čerstvý šampion z Dauhá Rus Andrej Rubljov a Španěl Pablo Carreño.

• ATP 250 ADELAIDE •
Austrálie, tv. povrch, 610.010 dolarů
nedělní výsledky (12. 01. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bublik (Kaz.) - Fritz (5-USA) 6-4 7-6(4)
P. Cuevas (Urug.) - Opelka (8-USA) 5-7 7-6(9) 7-6(2)
Djere (Srb.) - Popyrin (Austr.) 7-6(3) 3-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
EllNino
Jsem celkem překvapen, že Pablo dokázal čelit Opelkovi :))

Ale pro něj jen dobře, že ho někdo trochu zchladil, má sebevědomí až na půdu, prohlašoval, že zápasy Cozbinova, Kuzmanova, Lazarova a dalších hráčů z periferie budou končit 0:6 0:6, přitom Bulhaři málem postoupili z 1. místa :)
Reagovat
Krisboy
Přesně tak. Opelka je dřevák a vůl.
Reagovat
Krisboy
Opelka a Karlovič, to je fakt výkvět tenisu. Karlovič je alespoň sympaťák, Opelka je jenom třímetrový dřevo a navíc arogantní trapnej blb.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ale už má zajímavé zářezy..Bautista, Goffin, Wawrinka, Schwartzman..tři TB s Medvědem i Minaurem :)
Reagovat
Krisboy
No tak když mu jde servis, hraje se proti němu těžko. Když mu nejde, hraje na úrovni challengerů.
Reagovat
smazaný uživatel
Diego Švoncek se nepocita
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist