Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Storvreta nadělovala i ve finále a vyhrála Pohár mistrů, ženy Vítkovic slaví bronz

Florbalové galapředstavení v podání švédských šampionů sledovali fanoušci v Ostravě. Ve finále prestižního Poháru mistrů totiž Storvreta, která v sobotu deklasovala Vítkovice 11:1, rozstřílela švýcarský Wiler Ersigen 10:4. V ženské kategorii triumfoval další švédský celek Täby, třetí místo obsadily Vítkovice po vítězství 7:3 nad finským Nurmijärvi.

Utkání Poháru mistrů Classic - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Mužům Vítkovic se tolik nevedlo. V souboji o bronz podlehli finskému SC Classic 3:6. 

Švýcarský mistr Wiler-Ersigen, kde působí asistent trenéra Radek Sikora a v útoku hraje jeho syn Radek, držel se Storvretou krok ve dvou třetinách. V závěrečné části ovšem sedmkrát inkasoval. Klub ze severu Evropy proto vyhrál Pohár mistrů počtvrté v historii.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih finále Poháru mistrů Storvreta - Wiler Ersigen

Vítkovické ženy se dostaly do vedení už po 87 vteřinách po průniku Dominiky Buczekové. V sedmé minutě vyrovnala povedenou střelou Silja Eskelinenová, ale v polovině úvodního dějství vrátila Vítkovicím náskok další polská útočnice Zuzanna Krzywaková.

Po 93 sekundách druhé třetiny smazala ztrátu Heidi Lirkkiová. Ve 32. minutě sice upravila v oslabení Eliška Planková na 3:2, ale v další přesilovce odpověděla Lirkkiová.

Na startu závěrečné části po 89 vteřinách se šťastně zapsala mezi střelkyně Jana Trošková, jejíž pokus si srazila do sítě Juulianna Sotalaová. "Já jsem měla v hlavě jen to, že budu střílet na branku. Bylo to štěstí," řekla slovenská obránkyně Trošková.

Ve 47. minutě pojistila vedení v přesilovce Barbora Husková. Za 54 vteřin se trefila i Sára Seevaldová a výsledek ještě dovršila Michaela Kubečková.

Vítkovice porazily SB-Pro stejně jako loni, kdy proti finským mistryním vyhrály v semifinále Poháru mistrů v Gävle 5:4 v prodloužení a nakonec skončily druhé.

"Chtěly jsme na turnaji uhrát minimálně třetí místo. Včera nám to bohužel nevyšlo. Jsem ráda, že jsme se už na druhém Poháru mistrů tak dobře umístily. Na klubové úrovni je to nejvíc," dodala Trošková.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalistky Vítkovic skončily na Poháru mistrů v Ostravě třetí

Vítkovičtí florbalisté na slibný začátek nenavázali

Muži Vítkovic po semifinálovém debaklu se švédskou Storvretou 1:11 začali proti loňskému vítězi Poháru mistrů z Gävle lépe. V šesté minutě se totiž dostali do vedení ve vlastním oslabení díky dalekonosné střele Josefa Rýpara.

Za 117 sekund sice vyrovnal Jere Pulkkinen, ale vteřinu před koncem úvodního dějství se po dlouhé přihrávce Tomáše Sladkého prosadil v brankovišti Ondřej Firda.

Ve 29. minutě byli souběžně vyloučeni Marek Bräuer za hru na zemi a Jakub Hubálek za nesportovní chování a v přesilovce pěti proti třem vyrovnal Jussi Piha. V 38. minutě otočil stav Konsta Tykkyläinen a po 52 sekundách závěrečného dějství překonal Lukáše Součka i Ville Lastikka. Výhru Classic pojistil dvěma góly Nico Salo a v 56. minutě už jen zkorigoval výsledek v přesilovce Jakub Hubálek.

"My jsme věděli, že umíme zahrát líp než v sobotu. Dnes jsme většinu zápasu dobře bránili. Góly, které jsme dostali, padly po nějakých malých zaváháních. Měli jsme šance a na konci v šesti na pět jsme to mohli víc zdramatizovat. Ale klukům patří pochvala, že se po včerejšku sebrali a ukázali, že byli vyrovnaným soupeřem," řekl trenér Vítkovic Pavel Brus.

Pohár mistrů ve florbalu v Ostravě:

Ženy:

Finále:

Täby FC (Švéd.) - Kloten-Dietlikon Jets (Švýc.) 10:3 (2:1, 2:2, 6:0)
Branky: 34., 48. a 55. Taivalojaová, 15. a 43. Carlssonová, 18. a 60. Sjödinová, 40. a 44. Croneldová, 54. Petersénová - 11. Stellaová, 29. Gerigová, 29. Koníčková. Rozhodčí: Petřík, Podlesný (oba ČR). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1103.

O 3. místo:

1. SC Vítkovice - SB-Pro Nurmijärvi (Fin.) 7:3 (2:1, 1:2, 4:0)
Branky a nahrávky: 2. Buczeková, 11. Z. Krzywaková (Příleská), 32. Planková (Buczeková), 42. Trošková, 47. Husková (Paloncyová), 47. Seevaldová (Enenkelová), 57. Kubečková (Buczeková) - 7. Eskelinenová, 22. Lirkkiová (K. Kujalaová), 35. Lirkkiová (Eskelinenová). Rozhodčí: Andersson, Dufvenberg (oba Švéd.). Vyloučení: 3:1. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1392.

Muži:

Finále:

Storvreta IBK (Švéd.) - SV Wiler-Ersigen (Švýc.) 10:4 (3:3, 0:1, 7:0)
Branky: 8., 48. a 52. Sjögren, 5. a 58. Götz, 10. Rudd, 44. V. Andersson, 51. Pettersson, 56. Lindholm, 58. Ahrén - 10. Bischofberger, 16. Savonen, 18. Pylsy, 32. M. Hofbauer. Rozhodčí: T. Andersson, Wissman (oba Švéd.). Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. Diváci: 1670.

O 3. místo:

1. SC Vítkovice - SC Classic (Fin.) 3:6 (2:1, 0:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 6. Rýpar (Hrubý), 20. Firda (Sladký), 57. Hubálek (Hájek) - 8. Pulkkinen (Salin), 30. Piha (Helin), 38. Tykkyläinen (Sikkinen), 41. Lastikka (Salo), 44. Salo (Lastikka), 50. Salo (Lastikka). Rozhodčí: Zurbuchenová, Wehingerová (obě Švýc.). Vyloučení: 4:1. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2288.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články