Bencicová přehrála trápící se Kasatkinovou a v Adelaide slaví první letošní výhru

13. 1. 2020, 05:31
Aktuality 2
WTA ADELAIDE - Belinda Bencicová se na novém turnaji WTA Premier v australském Adelaide dočkala první letošní výhry. Světová sedmička, která před týdnem v Shenzhenu překvapivě skončila už v prvním kole, si poradila s trápící se Darjou Kasatkinovou z Ruska. Její další soupeřkou bude Julia Görgesová, nebo domácí divoká karta Priscilla Honová.
Profily hráčů
Belinda Bencicová (© AFP)

Belinda Bencicová má za sebou fantastickou sezonu. Dvaadvacetiletá Švýcarka slavila dva tituly (první od srpna 2015), zahrála si své první grandslamové semifinále (US Open), poprvé se dostala na Turnaj mistryň a znovu je členkou elitní desítky.

Do letošního tenisového roku se ale světové sedmičce vstup nepovedl. Před týdnem v čínském Shenzhenu prohrála hned v prvním kole s Annou Blinkovou.

Lepší generálku na úvodní grandslam sezony prožívá v australském Adelaide. Nasazená čtyřka si na úvod poradila dvakrát 6-4 s trápící se ruskou kvalifikantkou Darjou Kasatkinovou.

Bencicová ani tentokrát skvělý tenis z konce loňské sezony nepředvedla. Proti bývalé světové desítce a v současnosti až 70. hráčce světa třikrát ztratila servis a v obou setech musela likvidovat manko brejku.

Další soupeřkou švýcarské jedničky bude Julia Görgesová, nebo domácí divoká karta Priscilla Honová.

Ashleigh Bartyová na úvodní akci v Brisbane překvapivě skončila hned po prvním zápase a chuť si může spravit na poslední generálce před Australian Open v Adelaide. Světová jednička bude v souboji o čtvrtfinále čelit Anastasii Pavljučenkovové, se kterou ve vzájemné bilanci prohrává 2-3. Ruská hráčka po setech 6-2 6-4 vyřadila Anett Kontaveitovou.

Svou úvodní soupeřku už zná také Simona Halepová. Dvojnásobná grandslamová šampionka a nasazená dvojka si to o čtvrtfinále rozdá s Ajlou Tomljanovičovou, jež zdolala 7-6(4) 6-2 kvalifikantku Julii Putincevovou. S domácí divokou kartou vyhrála všechny tři předchozí souboje.

Kiki Bertensová naopak nebude na poslední generálce před Australian Open vůbec startovat. Aktuálně devátá hráčka světového hodnocení účast odřekla kvůli zranění achillovky.

Radost domácím fanouškům dnes udělala Ajla Tomljanovicová, která si poradila 7-6 6-2 s Kazaškou Julií Putincevovou.

Na novém turnaji WTA se představí dvě české zástupkyně. Nasazená Markéta Vondroušová zítra proti lucky loserovi Tatjaně Mariaové odehraje svůj první zápas od loňského Wimbledonu. Barbora Strýcová bude čelit kvalifikantce Bernardě Peraové.

• WTA PREMIER ADELAIDE •
Austrálie, tv. povrch, 848.000 dolarů
pondělní výsledky (13. 1. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bencicová (4-Švýc.) - Kasatkinová (Rus.) 6-4 6-4
Keninová (7-USA) - Golubicová (Švýc.) 6-0 6-4
Kerberová (9-Něm.) - Qiang Wang (Čína) 6-1 6-3
Pavljučenkovová (Rus.) - Kontaveitová (Est.) 6-2 6-4
Tomljanovičová (Austr.) - Putincevová (Kaz.) 7-6(4) 6-2
Vekičová (Chorv.) - Sevastovová (Lot.) 4-6 6-1 6-3
Collinsová (USA) - Sasnovičová (Běl.) 6-3 6-2
Jastremská (Ukr.) - Babosová (Maď.) 7-5 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Peschkeová/Schuursová (2-ČR/Niz.) - Halepová/Olaruová (Rum.) 7-6(2) 4-6 10-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
Nancy_z
Kvůli únavě, tak snad ví, co dělá...
Reagovat
tommr
je to škoda, ale Petra opravdu působila v semifinále proti Keysový unaveným dojmem. Snad už bude na AO v pořádku ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist