Ferrari musí stanovit týmovou jedničku

Taková je rada bývalého dlouholetého prezidenta Ferrari Lucy di Montezemela, který maranellskou stáj řídil v letech 1991 až 2014. U Scuderie ale působil dlouhá léta před tím, než byl dosazen do vedení.

Štítky: Ferrari Luca di Montezemolo Zveřejněno 13. 01 2020 — Lukáš Štěrovský

„V letech, kdy jsem u Ferrari začínal, pro něj jezdili Lauda a Regazzoni, který musel několikrát spolknout hořkou pilulku. Ale Lauda byl rychlejší a je správné, že jsme si ho vybrali jako týmovou jedničku. S ním jsme dva tituly vyhráli a jeden prohráli rozdílem pár bodů v Japonsku,“ řekl Montezemelo.

„Pak přišel Schumacher: Barrichelo, Irvine a Massa, ti všichni byli schopni vyhrávat závody a získat důležité body do šampionátu, ale bylo jasné, že Schumacher je jedničkou. Nebylo to naše rozhodnutí, stopky ukázaly skutečnost. Obecně platí, že je potřeba mít jasno v tom, kdo je týmová jednička,“ poradil bývalý prezident Ferrari, jak by mělo zakročit.

A zdá se, že přesně to tým plánuje. Poté, co v loňské sezoně začal s výhodnějším statusem Vettel, se postupně misky vah vyrovnaly. Ferrari avizovalo, že do letošního roku půjdou Vettel i Leclerc jako sobě rovní, ale brzy nato oznámilo, že s Monačanem uzavřelo smlouvu až do roku 2024, zatímco Němce varovalo, aby v prvních pěti závodech předvedl lepší výkony.

Diskuse k článku

Napsat komentář