Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Ekonomika

Jablotron postaví u věznice v Jablonci novou továrnu. Přestěhuje tam výrobu elektroniky i s pracovníky

Stavba výrobní haly Jablotronu. foto: Ota Bartovský, MAFRA

Jablonec nad Nisou - Výrobce elektronického zabezpečení Jablotron začal v jabloneckých Rýnovicích vedle věznice připravovat výstavbu výrobní haly za 150 milionů korun. Využívat ji bude dceřiná firma z holdingu, JabloPCB. Současný výrobní závod v někdejším areálu Bižuterie, kde osazuje desky plošných spojů, jí už nestačí. Informuje o tom v pondělním vydání liberecká příloha MF Dnes.
  9:03

„Do Rýnovic přestěhujeme výrobu elektroniky i s pracovníky. Výrobní podmínky se podstatně zlepší. Doplníme také strojní vybavení,“ uvedl pro deník spolumajitel Jablotronu Dalibor Dědek.

Stavba výrobní haly Jablotronu.

Zatím se v Rýnovicích dělají přípravné zemní práce, stavět se začne na jaře a hotovo by mělo být na podzim. Výrobu v nových prostorech chce firma zahájit na přelomu letošního a příštího roku. JabloPCB dnes ve směnném provozu zaměstnává asi 200 lidí. Nová hala ale bude počítat s místem pro možný rozvoj. Do budoucna tak může v Rýnovicích pracovat 250 až 300 lidí. Na ploše asi 7500 metrů čtverečních budou výrobní, skladové a kancelářské prostory. 

Nová stavba bude současně sloužit jako reprezentativní sídlo firmy. V Rýnovicích má holding už od roku 2016 logistické centrum Jablotron Alarms. Skladuje v něm hotové výrobky, jež pak expeduje k zákazníkům. Skupinu Jablotron tvoří dvě desítky firem a její roční obrat přesahuje tři miliardy korun.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...