Hlavní obsah

Návrat hvězdy se odkládá. Australian Open sčítá omluvenky

Melbourne/Praha

Australian Open hlásí další ztrátu. Po Andy Murraym a Kei Nišikorim se odhlásil další hvězdný hráč. V Melbourne se chtěl na kurty po zranění vrátit Juan Martin del Potro. Argentinský tenista se však po operaci kolena ještě zcela nezotavil a svou účast tak musel zrušit.

Foto: Sport.cz

Juan Martin Del Potro.

Článek

Když před měsícem obletělo svět video, jak Juan Martin del Potro maká v posilovně, vypadalo to, že ho brzy opět uvidíme na kurtech. Ale kdepak. Tenisový smolař, jehož kariéru brzdí častá zranění, musel svůj další návrat zase odložit. Už loni v listopadu si měl zahrát exhibiční utkání s Rogerem Federerm, avšak nebyl po letní operaci kolene zcela ještě fit.

Svou přípravu vítěz US Open z roku 2009 tak směřoval k Australian Open. Ale ani tady ho neuvidíme. Argentinský tenista se z něj totiž odhlásil. „Náš dvojnásobný čtvrtfinalista Juan Martin Del Potro odstoupil z letošního Australian Open, protože se stále zotavuje ze zranění kolena,“ uvedlo vedení turnaje na sociálních sítích.

Bývalá světová trojka se tak zařadila k několika dalším hvězdám, které se z Australian Open musely odhlásit kvůli zdravotním potížím. Chybět bude trojnásobný grandslamový vítěz Andy Murray, která má problémy s pánví. Nepřijede ani bývalá světová čtyřka Kei Nišikori, kterého trápí loket. A kvůli bolavému lokti nebude obhajovat loňské semifinále ani Lucas Pouille.

Další omluvenky přišly i od několika tenistek. Potíže s kolenem od Turnaje mistryň má Bianca Andreescuová. Loňská vítězka US Open stále rehabilituje. „Cítím se sice každý den lépe, ale Australian Open je příliš brzy. Musím dodržet rehabilitační plán,“ vysvětlovala talentovaná hráčka na sociálních sítích. Kvůli koleni o grandslam přijde i Andrea Petkovicová a kvůli lokti olympijská vítězka Monica Puigová.

Reklama

Související témata: