Hudební svět je podle herečky a zpěvačky Elišky Machačové upřímnější než ten herecký

13. leden 2020

Pozvání moderátorky Romany Pacákové do studia Českého rozhlasu Hradec Králové přijala herečka a zpěvačka ELLA, jinak také Eliška Machačová, rodačka z Opočna.

Eliška Machačová je absolventkou herectví na JAMU v Brně, její velkou láskou je také zpěv. Dvě skladby z jejího debutového alba Někdy (2016) Lásce se nebráním a Kouzelná zima jsou ke slyšení na vlnách Českého rozhlasu, přibývá koncertů, rolí v muzikálech.

Čtěte také

A na podzim minulého roku ELLA pokřtila v Malostranské besedě své druhé CD Náhá ve větru. Kmotrem alba se stal zpěvák Petr Bende.

Novou desku Eliška natočila se svou kapelou pod vedením producenta, skladatele a svého partnera Adama Malíka, mimo jiné člena kapely Čechomor. Písničky na albu Nahá ve větru jsou více taneční, inspirované hudbou osmdesátých let. Autorem většiny písní a několika textů je Adam Malík, dvorní textařkou ELLY zůstává Markéta Andělová.

Eliška Machačová je vytíženou herečkou, ztvárňuje řadu divadelních, filmových a muzikálových rolí. Aktuálně hraje v muzikálech Jesus Christ Superstar, Chicago a nově nastudovala hlavní roli Sandy v muzikálu Pomáda v Divadle Kalich. Je také součástí nového jedinečného projektu Czech Cabaret Show v divadle Royal v Praze.

Ella alias Eliška Machačová, zpěvačka a herečka

Nejsvobodnější se ale cítí na hudební scéně, protože jako zpěvačka může být skutečně sama sebou.

„Hudební svět je podle mě upřímnější než ten herecký. Lidé si v něm řeknou všechno na rovinu, zatímco v tom hereckém se víc hraje. Všichni jsou v něm na sebe milí, sladcí, jsou velmi kontaktní, ale stejně nikdy nevíte, jak to opravdu je. Mám oba ty světy ráda, ten hudební mi ale dovoluje být svá,“ říká herečka a zpěvačka Eliška Machačová.

Zpěvačka ELLA vystupuje se svou doprovodnou kapelou ve složení:
Adam Malík - kytara/produkce (Čechomor) - http://cechomor.cz/kapela/adam-malik/
Matěj Lienert - bicí (Čechomor) - http://cechomor.cz/kapela/matej-lienert/
Miroslav Bazger - klávesy (Kristína) - http://www.kristinamusic.sk
Jakub Říčan - basa (Michal David) - https://www.michaldavid.cz

autoři: Romana Joudalová , baj
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.