Děčínsko bude mít svojí vlastní knihu leteckých fotografií. Dočkáme se jí ještě letos
Foto: CBS Nakladatelství
Zajímavosti

Děčínsko - V české republice vzniká první ucelená edice knih zaměřující se na přiblížení krás jednotlivých regionů z ptačí perspektivy. Tyto knihy jsou plné neopakovatelných pohledů na známá místa i neznámá zákoutí.

Nyní se začíná mapovat region Děčínska. „V současné době probíhají přípravy a sběr informací pro knihu leteckých fotografií Děčínsko z nebe,“ říká obchodní ředitelka Blanka Imramovská.

Podívejte se na Hřensko z jiného pohledu

Lidé se tak můžou těšit na letecké snímky, které pravděpodobně ještě nikdy neviděli. Kniha zachytí krásy hlavního města regionu Děčín i s místní zoologickou zahradou, ukáže čtenářům Hřensko a Pravčickou bránu a nebo celou ředu rozhleden. Vedle toho budou k vidění zajímavé památky tohoto regionu, ale i příroda, či pohledy, které zaujaly fotografa při letu nad Děčínskem.

1301fotografie2

Foto: CBS Nakladatelství

„V současné době kontaktuji na Děčínsku představitele obcí, firem i škol s nabídkou stát se partnery tohoto projektu a podílet se tak na knize, která prezentuje krásy jejich regionu,“ prozrazuje regionální projektová manažerka Iveta Blažková.

Česko jako pohádková země

Fotografie v knize jsou pořízené především z letadla. „Po několikaletém létání nad Slovenskem jsem se rozhodl v roce 2012 začít objevovat z nebe i Česko. Musím uznat, že je to úplně jiná krajina než naše hornaté a bouřlivé Slovensko. Česko mi připadá jako pohádková země. Z nebe jsou vidět malebné vesničky a návsi s jezírky, o kus dál zase nádherné zámečky nebo dominantní hrady. Velkým zážitkem pro mě bylo letět okolo úchvatných historických měst. Do české krajiny jsem se opravdu zamiloval a velmi rád se s Vámi podělím o to, jak jsem Česko z nebe viděl,“ říká majitel firmy, pilot a fotograf Milan Paprčka. Kniha leteckých fotografií Děčínsko z nebe vyjde v druhé polovině tohoto roku.

1301fotografie3

Foto: CBS Nakladatelství

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru