bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ray Shero dostal v New Jersey padáka

13. ledna 2020, 14:00

Josef Potůček

Funkcionáři Devils vypustili do světa překvapivou zprávu. Pět týdnů po vyhazovu Johna Hynese, toho času trenéra nashvillských Predators, se na dlažbě ocitl i Ray Shero, dnes již bývalý generální manažer New Jersey.

Tamní klubový vlastník Josh Harris vydal prohlášení, že funkci prozatímního generálního manažera bude zastávat Tom Fitzgerald, který byl doposud zástupcem Shera. Martin Brodeur pak povýší na poradce v hokejových operací.

„New Jersey a generální manažer Ray Shero se dohodli, že se jejich cesty rozdělí,“ oznámil Harris. „Ray je talentovaný hokejový manažer a jsem si jist, že v budoucnu dosáhne velkých úspěchů. Shodli jsme se, že se tým musí pohnout novým směrem, a že tato změna je v nejlepším zájmu klubu.“

V Newarku nastaly zvláštní časy. Po odchodu Hynese a výměně útočníka Taylora Halla přišla tedy řada i na generálního manažera. Takový krok v průběhu rozehrané sezóny bývá přitom neobvyklý. Ačkoliv podobný scénář nastal v minulém ročníku kupříkladu ve Philadelphii, kde byl odejit Ron Hextall.

Je zřejmé, že v New Jersey již nechtěli, aby se Shero s blížící se uzávěrkou přestupů podílel na klubové přestavbě. Panuje totiž všeobecné přesvědčení, že Ďáblové chtějí v dohledné době zcela zrekonstruovat své mužstvo. Tým se má budovat kolem nadějných centrů Jacka Hughese a Nica Hischiera. S tímto ohledem lze mít za pravděpodobné, že k případnému trejdu může být nabídnut Kyle Palmieri, Sami Vatanen nebo Wayne Simmonds, jehož letní příchod společně s angažováním obránce P.K. Subbana budí rozpaky.

Sedmapadesátiletý Ray Shero se stal GM Devils v květnu 2015, když vystřídal Lou Lamoriella. Předtím zastával stejnou funkci osm let v Pittsburghu. Stal se původcem jedné z nejvychytralejších výměn novodobé historie NHL, když do Edmontonu směnil švédského zadáka Adama Larssona za Taylora Halla. Po čtyřech letech, kdy se Ďáblové pouze jednou probojovali do playoff, měla být letošní sezóna tou, v které měli pomýšlet k přiřazení se k ligové elitě. Navzdory výše zmiňovanému příchodu Simmondse, Subbana či hvězdě z KHL Nikity Guseva se však dosud domnělý potenciál nepodařilo naplnit.

A Shero navzdory svému renomé současnou situaci neustál.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.