Nejpracovitější tým, jaký kdy viděli? Kondiční trenéři pějí chválu na Slavii

Nejpracovitější tým, jaký kdy viděli? Kondiční trenéři pějí chválu na Slavii

Sešívaní v Lize mistrů slušně potrápili i takovou Barcelonu, v domácí soutěži naopak nemají konkurenci. Co vše stojím za tímto úspěchem? Pokaždé je to vždy několik faktorů, ovšem jeden z nich naprosto převyšuje ty ostatní.

Řeč je hlavně o skvělé fyzické připravenosti, na které dbá trenér Jindřich Trpišovský. Pražská Slavia, ač jako mančaft, jenž má ve Fortuna lize skvostný šestnáctibodový náskok, ihned po krátké zimní přestávce začala s tvrdou přípravou. Ta zahrnuje spoustu naběhaných kilometrů.

„Jsem tu sice trochu kratší dobu, ale za mě je to rozhodně nejpracovitější tým, u kterého jsem kdy byl,“ uvedl pro klubový web kondiční trenér Aleš Píta, jehož ohromilo, že si hráči na trénincích dokonce sami přidávají.

„Když hráč chce, tak je to úplně jiné, než když jste jeho ‚nadřízený‘ nebo když to dělá z povinnosti. Intenzita a nasazení nejde trénovat, když se to nedělá na sto procent. A na sto procent to každý dělá jenom sám za sebe. Nikdy na tom hráči nevidíte, jestli to dělá na sto procent nebo na devadesát. A když to dělá na devadesát, tak se neposouvá. To je na každém z nich, a v tom je výjimečnost těch hráčů tady,“ odhaloval své poznatky.

Spousta trenérů by ráda ze svého mužstva vytáhla něco více, častokrát ovšem problém tkví v tom, že hráči na podobnou intenzitu nejsou zvyklí a dříve se zraní. Proto je nutné také vypilovat tu regenerační část.

„Pro dobrý kondiční trénink a dobrou kondici potřebujete mít v první řadě dobrou regeneraci, potažmo rehabilitaci. A to si myslím, že je u nás na fantastické úrovni. Zatížit hráče umí každý, ale zatěžovat ho dlouhodobě bez takového podpůrného týmu nejde. Parta je tu skvělá, a to je další důležitá věc,“ sdělil pro stránku slavia.cz Píta.

„Takovou spolupráci a takovou soudržnost, jako je mezi maséry, fyzioterapeuty a trenéry tady, jsem jinde snad nezažil. Myslím si, že je to strašně důležité a že od toho se odvíjejí ty úspěchy, kterých jsme tu zatím dosáhli,“ doplňoval druhý kondiční trenér Martin Třasák.