Hlavní obsah

Ronaldo v ráži. Dal gól a soupeře si vychutnal parádní kličkou

Řím/Praha

Hvězdný fotbalista Juventusu Turín Cristiano Ronaldo zářil v utkání 19. kola Serie A proti AS Řím. Na venkovním vítězství Staré dámy v poměru 2:1 se podílel proměněnou penaltou v úvodu střetnutí. Fanoušci obdivují Portugalcovu efektní kličku obránci Chrisu Smallingovi. Svěřenci Maurizia Sarriho se díky vítězství osamostatnili v čele italské ligy.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Fotbalista Juventusu Turín Cristiano Ronaldo se gólově prosadil v utkání 19. kola Serie A proti AS Řím

Článek

Čtyřiatřicetiletý Ronaldo znovu vytáhl speciální kousek ze svého fotbalového arzenálu. Už v 10. minutě nedělního střetnutí s AS nejprve zvyšoval na 2:0 pro Juventus, když spolehlivě proměnil pokutový kop. Pak přišel další skvělý moment.

O deset minut později Portugalec naběhl s balonem do velkého vápna, kde ho střežil  Chris Smalling. Velkou překážkou mu ale bývalý bek Manchesteru United nebyl. Ronaldo se kolem něj ladně protáhl pohlednou fotbalovou piruetou. Přestože akce gólem nakonec neskončila, fanoušci Staré dámy jsou u vytržení.

Vykouzlit úsměv na rtech jim navíc po 19. kole může i pohled na tabulku. Inter Milán totiž doma pouze remizoval se čtvrtou Atalantou. Juventus se tak v čele Serie A osamostatnil s dvoubodovým náskokem.

Ronaldova proměněná penalta v utkání s AS byla jeho 14. ligovou trefou sezony, čímž se portugalský útočník dotáhl na v pořadí druhého Romelua Lukakua. Twitterový účet FutbolBible po střetnutí ještě zaznamenal úctyhodnou bilanci. Pětinásobný vítěz Ligy mistrů totiž za rok a půl působení v nejvyšší italské soutěži už stihl vsítit branku všem týmům ligy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články