14. ledna 2020 • 16:30

TOP 50 talentů: gólman Manchesteru, beci Slavie i obrovský sparťan

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
  • Tradiční seriál deníku Sport hledá 50 největších talentů českého fotbalu. Projděte si pořadí ve čtvrté desítceTradiční seriál deníku Sport hledá 50 největších talentů českého fotbalu. Projděte si pořadí ve čtvrté desítceFOTO: koláž iSport.cz

    POŘADÍ OD 31. DO 40. MÍSTA | Tomáš Kalas, Dominik Mašek, Václav Černý, Martin Graiciar a David Heidenreich, to jsou dosavadní vítězové tradiční ankety TOP 50 teenagerů, jejíž osmý ročník pokračuje v deníku Sport (pořadí v páté desítce najdete ZDE>>>). Hlasovali trenéři reprezentací U20, U19, U18, U17 a U16 a kouči všech 16 účastníků I. ligy staršího dorostu (U19). V úvahu přicházeli jen čeští fotbalisté s ročníkem narození 2000 a mladší, vítěz bude znám v pátek.

  • 40. Michal Ševčík

    17 let
    záložník
    Brno
    Bilance v I. lize: 0/0

    První smlouvu ve Zbrojovce podepsal už v šestnácti, což majitel klubu kvitoval. „Pro český fotbal jako celek je prospěšnější, pokud špičkoví hráči v mladém věku zůstávají u nás,“ uvedl Václav Bartoněk.

  • 39. Filip Twardzik

    18 let
    obránce
    Olomouc
    Bilance v I. lize: 0/0

    Pokud to skutečně jednou dotáhne do velkého fotbalu, bude za svým jménem potřebovat rozlišovací římskou číslici dvě (II), za Ružomberok totiž hraje jeho o osm let starší jmenovec. O rodinné pouto však nejde.

  • 38. Tomáš Vincour

    19 let
    obránce
    Slavia
    Bilance v I. lize: 0/0

    Živoucí důkaz toho, že Slavia sbírá talenty po celé republice – Tomáše Vincoura přetáhla coby patnáctiletého ze Slovácka. Urostlý stoper hrál na podzim tři soutěže: UEFA Youth League, ČFL a dorosteneckou ligu.

    Tomáš Vincour (vpravo) slaví gól slávistické devatenáctkyFoto Michal Beránek (Sport)

  • 37. Ondřej Mastný

    17 let
    brankář
    Manchester United
    Bilance v I. lize: 0/0

    Po Matěji Kovářovi druhý mladý český gólman na Old Trafford, bohužel hned na startu anglického angažmá ho zbrzdilo zranění. Jihlavský odchovanec kvůli němu přišel i o mistrovství Evropy v kategorii U17.

  • 36. Michal Fukala

    19 let
    obránce
    Liberec
    Bilance v I. lize: 15/0

    Je zatím mnohem dál než jeho bratr-dvojče Jan, kterého Slavia uvolnila na hostování do ostravského Baníku. „V kontaktu jsme každý den, máme spolu skvělý vztah. Čekám ho v lize,“ uvedl pro idnes.cz.

    Liberecký talent Michal FukalaFoto Michal Beránek (Sport)

  • 35. Daniel Kosek

    18 let
    obránce
    Slavia
    Bilance v I. lize: 0/0

    Důrazný levý obránce nastoupil za áčko Slavie od první minuty v poháru proti Vyšehradu (8:0) a společně s dalšími čtyřmi spoluhráči z B-týmu odjel i na kondiční soustředění do španělské Marbelly.

    Gólová radost Daniela KoskaFoto Michal Beránek (Sport)

  • 34. Filip Souček

    19 let
    záložník
    Opava
    Bilance v I. lize: 15/0

    Alexe Krále připomíná nejen účesem a pozicí středního záložníka, ale i rychlým nástupem na scénu. V Opavě dokonce místo zraněného Pavla Zavadila zahrával standardní situace. Říká si o poměrně velkou pozornost.

    Filip Souček je velkým opavským talentemFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • 33. Lukáš Hušek

    19 let
    obránce
    Leicester/Sparta
    Bilance v I. lize: 0/0

    Luboš Hušek strávil na Letné šest sezon a získal dva tituly. Teď se o něco podobného pokusí jeho bratr Lukáš, který přišel z Leicesteru. „Byla to tam obrovská škola,“ vzpomíná na tři a půl roku v Anglii.

    Lukáš Hušek odehrál první minuty po přestupu do Sparty ve druhém poločase Tipsport ligyFoto Barbora Reichová/Sport

  • 32. Karel Žilák

    18 let
    obránce
    Plzeň
    Bilance v I. lize: 0/0

    Předloni patřil k oporám Viktorie v UEFA Youth League, teď už si šikovný levý bek zvyká na dospělý fotbal v ČFL. S Jiřím Žilákem, nyní trenérem reprezentační dvacítky, ho pojí jen příjmení, nic víc.

  • 31. Václav Sejk

    17 let
    útočník
    Sparta
    Bilance v I. lize: 0/0

    Když loni v dubnu zařídil dvěma góly Spartě výhru v derby U17, ukázal pod dresem tričko s nápisem ANTISLÁVISTI. „Jsem obrovský sparťan. Tričkem jsem jen podtrhl, kdo je mým rivalem,“ vyznal se.

    Václav Sejk se považuje za obrovského sparťanaFoto Pavel Mazáč (Sport)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud