Kam zmizel Lubošek, ptá se zmateně Hana Vagnerová. Spot Televize Seznam láká na výhody DVB-T2

14. leden 2020

Televize Seznam je vedle České televize a TV Barrandov další, která se v pozemním vysílání rozhodla zpřístupnit svůj signál ve vysokém rozlišení. České Radiokomunikace ji v této kvalitě šíří v multiplexu 23, který je prozatím dostupný pouze v Praze.

Televize Seznam zveřejnila v uplynulých dnech promo spot, který nabádá její diváky k tomu, aby přešli na pozemní digitální vysílání DVB-T2. Jeho hlavní aktérkou je herečka Hana Vagnerová, která ztělesnila v seriálu Lajna postavu bývalé striptérky Denisy. Televize Seznam se snaží diváky upozornit nejen na samotný fakt, že v DVB-T2 vysílá, ale jako jedna z mála stanic je dostupná i ve vysokém rozlišení obrazu HD. 

Přechod na DVB-T2 je velkým tématem těchto dní a týdnů, což potvrzuje i mluvčí Seznamu Aneta Kapuciánová. „V našem Vyhledávání se z této televizní tematiky vyhledávají nejvíce klíčová slova „televize“ a „set-top-box“, a to řádově v desítkách tisíc zahledání. Data jsme sbírali od listopadu 2019 do začátku ledna letošního roku,“ uvedla pro portál Digitální rádio Kapuciánová.

Čtěte také

Ve středu 15. ledna ve 23:59 bude ukončeno DVB-T vysílání komerčních televizí na středočeském Cukráku a za několik hodin už si odtud budou moci diváci naladit nové DVB-T2 multiplex 22 a 23. Jeden z nich bude obsahovat právě i Televizi Seznam s rozlišením 1440x1080p. Na tomto místě se sluší vyzdvihnout i velmi dobrou obrazovou kvalitu TV Nova, která je dostupná v multiplexu 24 Digital Broadcasting.

„Platformu pozemního vysílání využívá pro příjem televize v Česku 60 % domácností. Většina diváků (90 %) již potřebné informace o změnách v televizním vysílání má,“ uvedla mluvčí Českých Radiokomunikací Petra Miterová a dodala: „Pozemní televizní vysílání pokrývá svým signálem více než 99 % domácností v České republice a pozemní televize je pro diváky jedinou bezplatnou platformou.“

autor: lukpo

Související