Mondragonská universita ve Španělsku podporuje vzdělávání budoucnosti s řešením Huawei Wi-Fi 6

Společnost Huawei a asociace WBA nedávno oznámily, že na Mondragonské univerzitě bude provedena řada ověřovacích testů řešení WiFi 6 s cílem prozkoumat různé případy využití ve vysokoškolském vzdělávání a položit pevný základ pro kvalitní vzdělávání.

Mondragonská univerzita, založená v roce 1997, je nezisková družstevní soukromá univerzita ve španělském Baskicku, podle žebříčku CYD (který zařazuje všechny španělské univerzity) se řadí mezi osm nejlepších univerzit v zemi. Univerzita je součástí Mondragon Corporation, desáté největší španělské společnosti z hlediska obratu aktiv a nejvyšší obchodní skupiny v Baskicku, působící na pěti kontinentech.

Mondragonská univerzita poskytuje jedinečný vzdělávací a inovační model, který vyhovuje vzdělávacím a společenským potřebám nové doby, nabízí komplexní vzdělávání a předávání vědomostí, které pomáhají urychlit větší společenskou transformaci. Při přijetí modelu skutečně zaměřeného na studenty, který mění způsob interakce studentů a učitelů, se učitelé stávají kouči a spíše rovnocennými partnery, čímž mění tradiční model.

Studenti se učí rozvojem dovedností jako vůdcovství, týmová práce, komunikace, řešení problémů, rozhodování a dalších praktických dovedností v reálném světě než jen učením omezených akademických znalostí.

Tradiční struktury omezují vznikající metody výuky

Dnes jsou tradiční učebny narušovány novými metodami výuky. Ve skutečnosti se stále více objevují různé působivé vyučovací metody - jako jsou živé online přenosy, dálkové vzdělávání a virtuální realita (VR), což mění dynamiku v učebnách.

Přizpůsobení se této změně je nedílnou součástí filozofie Mondragonské univerzity a zavedení spolehlivého a stabilního WiFi přístupu k různým aplikacím - kdykoli a kdekoli - je jednou z hlavních priorit univerzity. Než však k tomu mohlo dojít, bylo třeba překonat řadu problémů, včetně závažných problémů s roamingem ve vyučovacích prostorách, častých a nenapravitelných odpojení v učebnách a chodbách, nerovnoměrného pokrytí signálem v obytných prostorách a nestabilní rychlosti přenosu v síti. Vše zhoršovalo uživatelské zkušenosti.

Protože se studenti a učitelé sužovali špatným přístupem k síti, univerzita se rozhodla řešit tyto nedostatky přímo a usilovala o modernizaci bezdrátové sítě.

Řešení Huawei WiFi 6 ověřené testy na místě PoC přináší výjimečný uživatelský zážitek

Poté, co se společnost Huawei dozvěděla o specifických cílech sítě a stávajících problémech od IT týmu univerzity, spolupracovala s místními partnery na vytvoření testovacího prostředí s cílem poskytnout studentům a učitelům bezproblémový WiFi zážitek. Tento proces trval jen jeden a půl dne.

Díky inteligentním anténám byly přístupové body Huawei AP5760-10 rozmístěny v chodbách, kde se bezdrátové signály pohybují s uživateli a poskytují inteligentní zesílené signály pro prostory s nepravidelným pokrytím. V učebnách byly rozmístěny přístupové body (AP) AP7060DN, které jsou schopny zpracovávat velký počet souběžných uživatelů. V ubytovacích prostorách bylo použito agilní řešení distribuce signálu WiFi: na každé koleji byla umístěna jedna zdrojová jednotka (RU), aby se bezdrátový signál rozšířil celoplošně, což studentům umožňuje využívat vysoce kvalitní síťové připojení.

Testovací období trvalo jeden měsíc a poskytlo IT týmu univerzity značné množství dat. Během zkoušky se měli možnost přímo přesvědčit o vynikajícím výkonu přístupových bodů AP Huawei, zejména pokud byl současně připojen větší počet uživatelů. Průzkum byl také proveden za účelem dalšího ověření výkonu řešení WiFi 6 společnosti Huawei a téměř všichni učitelé vysoce ocenili možnosti sítě, což prokazovalo zjevné zlepšení oproti původní síti Meraki. Podle zpětné vazby již nedocházelo k odpojování roamingu a rychlost přenosu v síti byla vysoká a stabilní.

Vzdělávání zaměřené na studenty - nové způsoby pěstování talentu

Jedinečný model vzdělávání Mondragonské univerzity poskytuje studentům špičkové vzdělání a podporuje kariérní dovednosti a hodnoty v reálném světě. Navíc, vzhledem k tomu, že je univerzita součástí Mondragon Group, konglomerátu 257 společností, může studentům nabídnout praktické zkušenosti přímo z pracovního prostředí a mnoho studentů dokonce dostává příležitost přímé účasti na podnikových projektech. Vzdělávání v učebnách zahrnuje celou řadu aplikací z oblasti multimediální výuky a online komunikace a interakce. V tomto prostředí jsou tedy tradiční struktury opravdovou překážkou inovací ve vzdělávání.

Řešení AirEngine WiFi 6 společnosti Huawei je speciálně navrženo tak, aby splňovalo rostoucí požadavky na data v inteligentní éře a je schopno zvládnout požadavky na vysokou hustotu a stále více diverzifikované aplikace výuky na univerzitě 21. století. Rozvoj digitálních talentů již proto není omezován sítí s nízkou výkonností, s malou šířkou pásma a vysokou latencí a studenti mohou využívat rozmanité a personalizované vzdělávání.

Další posouvání hranic při testování řešení WiFi 6

Na nedávném Globálním kongresu bezdrátového připojení pořádaném asociací Wireless Broadband Alliance (WBA) společnost Huawei a WBA oznámily, že společně zahájí inovační pilotní program na vysokých školách a univerzitách, kde budou testovat aplikace založené na řešení WiFi 6. Zpočátku bude na Mondragonské univerzitě provedena řada ověřovacích testů WiFi 6, aby se prozkoumaly různé případy využití ve vysokoškolském vzdělávání a položil pevný základ pro zážitkové vzdělávání.

Řešení AirEngine Wi-Fi 6 společnosti Huawei je široce využíváno po celém světě. Společnost Huawei je i nadále odhodlána podporovat rozvoj oblasti technologie WiFi 6 a bude i nadále úzce spolupracovat s partnery na poskytování všudypřítomné konektivity a všudypřítomných zpravodajských informací pro vysoké školy, univerzity, vládní organizace a podniky a pomáhat zákazníkům využívat obrovských výhod digitální transformace.

Více informací naleznete na webových stránkách https://e.huawei.com/en/case-studies/leading-new-ict/2020/mondragon-university-wifi6

KONTAKT: Qiwei Li, +86-180-2533-9127, liqiwei2@huawei.com

Klíčová slova Španělsko-komunikace-školy-Huawei

Oblast
Evropa, EU, NATO (es)

Kategorie
IT, telekomunikace
Věda, vzdělávání a školství

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.