Ministr pohrozil Arrivě výpovědí, pokutu vyčíslil zatím na 670 tisíc

Ministr dopravy Vladimír Kremlík pohrozil řediteli Arrivy Danielu Adamkovi vypovězením smlouvy. Pramen: FB Vladimíra KremlíkaMinistr dopravy Vladimír Kremlík pohrozil řediteli Arrivy Danielu Adamkovi vypovězením smlouvy. Pramen: FB Vladimíra Kremlíka

Ministr dopravy Vladimír Kremlík se dnes sešel s generálním ředitele tuzemské Arrivy Danielem Adamkou, aby s ním řešil problémový start

Ministr dopravy Vladimír Kremlík se dnes sešel s generálním ředitele tuzemské Arrivy Danielem Adamkou, aby s ním řešil problémový start rychlíkových spojů.

„Jsem rozčarován z nepříliš povedeného zahájení provozu Arrivy na těchto linkách a panu řediteli jsem jasně oznámil, že pokud nebudou cestujícím poskytovány řádné a kvalitní služby v souladu se smlouvou, bude muset ministerstvo zvážit výpověď smlouvy,“ oznámil následně Kremlík na facebooku a větu doplnil zdviženým ukazovákem.

Ministerstvo za měsíc provozu provedlo u společnosti Arriva 23 kontrol, které zjistily řadu problémů. K nejčastějším patřily nefunkční WC, špatné označení vlaků nebo chybějící informace o cílové stanici. „Na základě provedených kontrol jsme zatím vyčíslili pokutu na 670 tisíc korun,“ doplnil ministr.

Další sankce budou podle něj následovat po dodání čtvrtletních výkazů za zpoždění vlaků, nevypravení vlaků nebo nenavázání na další spoje. Udělení pokut Arrivě už oznámily i Zlínský a Liberecký kraj, druhý jmenovaný rovněž pohrozil vypovězením smlouvy.

Rychlíkové linky Arrivy
R21 Praha – Turnov – Tanvald
R22 Kolín – Nový Bor – Rumburk – Šluknov
R24 Praha – Rakovník
R26 Praha – Příbram – České Budějovice

Tagy Arriva Daniel Adamka Ministerstvo dopravy Top Vladimír Kremlík
150 komentářů