Vlaky RegioJetu přepravily loni více než 10,5 milionu cestujících

Lokomotiva 162 v barvách RegioJetu. Foto: Jan SůraLokomotiva 162 v barvách RegioJetu. Foto: Jan Sůra

Dopravce RegioJet má za sebou rekordní rok, pokud jde o počty cestujících ve vlacích. Žluté vlaky (včetně regionálních na Slovensku)

Dopravce RegioJet má za sebou rekordní rok, pokud jde o počty cestujících ve vlacích. Žluté vlaky (včetně regionálních na Slovensku) přepravily loni přes 10,5 milionu cestujících, což představuje meziroční nárůst zhruba o osm procent (předloni vykázala firma 9,7 milionu cestujících).

Samotné dálkové vlaky RegioJetu, které jezdí na trasách Praha – Ostravsko, Praha – Košice – Humenné a Praha – Brno – Bratislava/Vídeň přepravily v roce 2019 celkem 6,5 milionu cestujících, což je zhruba o desetinu více než předloni (5,9 milionu cestujících).

„Právě mezinárodní spoje byly hlavním motorem růstu počtu nových cestujících, když například v letních měsících činila průměrná obsazenost spojů na trase Praha – Brno – Vídeň na výjezdu z Prahy 93 %, což prakticky znamená vyprodanost takřka všech spojů,“ uvedla firma v tiskové zprávě.

Na letošní rok plánuje RegioJet další nové linky. Chce zahájit například provoz vlaků z Prahy do Budapešti přes Vídeň. V plánu jsou také nové vlakové spoje na Ukrajinu a do Polska. Od prosince firma také nově zajišťuje státem objednávané rychlíky na lince R8 Brno – Ostrava – Bohumín a regionální spoje v Ústeckém kraji.

„RegioJet má v plánu také výstavbu vlastního nového depa a další rozšiřování své technické a údržbové základny,“ uvedla firma. I proto angažovala jako technického ředitele někdejšího šéfa Českých drah Miroslava Kupce.

Tagy cestující 2018 RegioJet
66 komentářů