weby pro nejsevernější čechy

Fotorok 2020

Na chodbě Městské knihovny ve Varnsdorfu proběhla v úterý 14. ledna 2020 vernisáž výstavy s vyhlášením výsledků dalšího (již 44.) ročníku celostátní soutěže Fotorok.

Výstava bude k vidění až do 13. března 2020 a informace o ní i o soutěži si vypůjčím z webu pořádajícího Kruhu přátel muzea Varnsdorf:

Výběr fotografií zahrnuje kromě letošních vítězných prací také několik desítek dalších porotou vybraných snímků, které by zájemcům o dobrou fotografii neměly uniknout. / Vernisáž uváděl Josef Zbihlej a pro přítomné hosty z Německa tlumočil Miroslav Kabeláč. Akce se účastnil také místostarosta Varnsdorfu Jiří Sucharda a jako bývalý člen fotoklubu ocenil snahu organizátorů soutěže o propagaci kvalitní fotografické tvorby. / Výstava v přízemí knihovny potrvá do 13. března, poté bude do poloviny května přístupná v prostorách radnice sousedního saského města Großschönau.

Výsledky (1. cena nebyla udělena, složení poroty viz foto v galerii):

2. místo – Blanka Jedličková za fotografii „Včelka Mája
2. místo – Stanislav Domanský za fotografii „Odraz duše
3. místo – Jiří Durdík za fotografie „Letecký den 1-3“ – jedna z nich
Čestná uznání – Blanka Jedličková za fotografii „Zapomenutá„; Jiří Durdík za fotografii „Ať žije Afrika!

PS: Pro ty, kdo mi pořád nadávají do fotografů a mají připomínky k mé (ne)účasti v soutěži. Prohlédněte si připojené obrázky, či lépe – jděte se podívat osobně. Ne nadarmo mám díru v dokumentování těchto vernisáží, protože každému soudnému člověku musí být jasné, že s tímhle já nemám nic společného.

Rok 2017 ->, rok 2016 ->, rok 2015 ->, rok 2014 ->, rok 2013 ->, rok 2012 ->

Tagy