Soud uložil inspektorovi, který napadl vietnamského mladíka, pokutu 25 tisíc. Nahradit má i rozbitý telefon

Pokutu 25 tisíc korun a dalších více než 5 tisíc korun jako náhradu škody za rozbitý mobilní telefon by měl zaplatit inspektor České obchodní inspekce, který v dubnu uhodil vietnamského prodejce v Jindřichově Hradci. Trest mu ve středu zatím nepravomocně uložil Okresní soud.

Jindřichův Hradec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šon Chung z Jindřichova Hradce

Šon Chung z Jindřichova Hradce | Zdroj: Repro Facebook

Incident se stal loni na začátku dubna v Jindřichově Hradci. Miroslav Suchan se svojí kolegyní přišli na kontrolu obchodu, který provozují rodiče Šona Chunga. Podle nich se inspektor choval arogantně, kontrolovaným například tykal nebo plival na zem. Když kontrolovaní manželé přizvali svého syna, aby tlumočil, dostal se s inspektorem do sporu. Padly při něm mimo jiné i narážky na vietnamský původ rodiny.

Nečekal jsem, že mě udeří, popisuje vietnamský mladík incident s kontrolorem obchodní inspekce

Číst článek

Spor potom pokračoval na chodníku před provozovnou Chungových rodičů a vyvrcholil strkanicí při které Miroslav Suchan podle obžaloby Šona Chunga udeřil a vyrazil mu z ruky mobilní telefon, kterým se ho pokusil natočit.

Soudkyně nakonec obviněného inspektora uznala vinným z výtržnictví a poškození cizí věci, ublížení na zdraví se podle ní neprokázalo. Státní zástupkyně si ponechala lhůtu na odvolání. Stejně tak Šon Chung, který se k soudu připojil s žádostí o náhradu škody.

Odvolání

Na místě se proti rozsudku odvolal obhájce obviněného inspektora. Ve své závěrečné řeči řekl, že se jeho klient sice mohl chovat neurvale, ale že tím podle něj rozhodně nespáchal trestný čin. K rozsudku se v odůvodnění vyjádřila i soudkyně Eva Svobodová, která vyjádřila lítost hlavně nad tím, že se takový případ musel dostat až k soudu, že by se podle ní měl řešit dohodou zúčastněných stran.

Stíhaný inspektor Miroslav Suchan byl po incidentu postaven mimo službu a zůstal doma za polovinu platu. To podle ředitelky inspektorátu pro Jihočeský kraj a Vysočinu Martiny Střihavkové trvá i nadále. A to proto, že se proti rozsudku okresního soudu odvolal. Čekat se tak bude na pravomocný rozsudek.

Lucie Suchánková Hochmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme