Na ceny Český lev jsou nominováni Ivan Acher či Miroslav Srnka

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) oznámila nominace pro 27. ročník výročních cen Český lev.
Český lev 2020 (zdroj Český lev)

Akademici vybírali z celkem 64 celovečerních hraných, animovaných a dokumentárních filmů, jejichž společným jmenovatelem bylo uvedení do distribuce v roce 2019 a splnění statutu cen Český lev. V 15
statutárních kategoriích se o sošku Českého lva v závěrečném hlasování utká 17 filmových děl, z nichž nejvíce nominací s téměř vyrovnaným výsledkem patří filmům Vlastníci, Nabarvené ptáče a Staříci.

Cenu za nejlepší filmovou hudbu si mohou odnést Matúš Široký a Jozef Lupták za film Amnestie, Ivan Acher a Michal Novinski za film Hodinářův učeň, René Rypar za film Na střeše, Antoni Komasa-Łazarkiewicz a Rupert Vokmann za snímek Skleněný pokoj nebo Matouš Hejl a Miroslav Srnka za film Staříci.

Nominaci na nejlepší dokumentární film má mimo jiné snímek režiséra Romana Vávry Jiří Bělohlávek: “Když já tak rád diriguju…”

O nominacích 27. ročníku ocenění Český lev hlasovalo 155 členů z celkového počtu 313 členů ČFTA. Vybírali nejlepší díla z 34 celovečerních hraných a animovaných filmů a z 30 dokumentů. V jednotlivých kategoriích vybrali vždy pětici nominovaných. Výsledky budou vyhlášeny 1. února 2020.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat